Butikktesten

Flott: Frukt- og grøntavdelingen har et godt utvalg med flotte varepresentasjoner hele veien.

En butikk det er hyggelig å handle i

Butikktesterne synes Rema 1000 Sporveisgaten er en butikk det er hyggelig å handle i, spesielt på grunn av blide, imøtekommende og serviceinnstilte medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Sporveisgaten:
  • Besøkt: Mandag 14. mars kl 10:30
  • Fasade/inngang/kasse: 4,5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4,5 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 18 poeng

Rema 1000 Sporveisgaten ligger i en sidevei til Bogstadveien på Majorstuen i Oslo. Dette er et område med en rekke butikker, restauranter og leiligheter, med enkel tilgang til kollektivforbindelse. Det er ingen parkeringsplasser i tilknytning til butikken, men vi vil tro at de fleste kommer til fots da de enten jobber eller bor i nærområdet.

Fasade/inngang

Fasaden er ren og ryddig, og vi opplever at det er lett å få øye på både kjedens profil samt åpningstider fra veien, med stor og tydelig profilering på fasaden og vinduene.

Det er satt opp kampanjetilbud samt en eksponering med vindusspylervæske, men denne var noe utplukket og manglet prismerking.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har et middels stort, åpent og oversiktlig lokale, med god plass mellom reolene. Her er det lett å orientere seg og det er lett å bevege seg. Butikken fremstår ryddig og ren, og varepåfyllingen som pågår når vi er innom fremstår ikke forstyrrende.

Det er generelt et godt vareutvalg med et godt varetrykk hele veien. Vi finner få hull i eksponeringene, men på enkelte frittstående eksponeringer på gulv mangler det prismerking.

Butikken som medium

Gjennom hele butikken går Remas kampanjer og konsepter igjen, og de har tatt ut både egne kampanjer, tilbud, samt leverandøraktiviteter på fine måter.

Frukt- og grøntavdelingen har et godt utvalg og flotte varepresentasjoner hele veien. Eksponeringene oppleves innbydende og bugner av varer. Vi finner også flotte og fargerike eksponeringer med en rekke ulike blomster og planter, med tydelig prismerking. Veldig innbydende og et utrolig flott førsteinntrykk.

Vi opplever at butikken har et godt utvalg av mat på farten-varer, noe vi tror passer ypperlig til en stor del av kundegruppen som er innom. Her finner du alt du kan tenke deg av mineralvann, smoothie og iskaffe, samt wraps, salater, bagetter og sushi – for å nevne noe av det gode utvalget de tilbyr.

Endeeksponeringene i butikken fremstår som innbydende og velfylte med god og tydelig prismerking. De fleste har hyller som varene er pent stablet inn i. Et par verdt å nevne er enden med ulike bakeprodukter, som lefser, kanelboller og kaker. På hjørnet er det satt opp en hylle med Pringles, som er en fin sameksponering til reolene med mineralvann. Alle priser er på plass.

Flere steder i butikken finner vi frittstående leverandøreksponeringer på gulv, noe vi må rose. Enkelte manglet derimot priser, som for eksempel eksponeringen med hermetiske tomater og mais, som også var plassert i en 1/3 pall uten dekorativt motiv på utsiden av kartongen, 1/3-pallen med Safari- og Ritz-kjeks, eksponeringen med paraplyer ved kassen, samt alle varene som er stablet noe rotete og mangler en del pris ved reolen med dyremat.

I brødavdelingen finner vi fine eksponeringer på gulv med gode sameksponeringsprodukter som Kavli smøreost, samt Stabburet makrell i tomat og leverpostei. Vi roser ofte gode eksponeringer i tilhørighet som dette. Alle de frittstående eksponeringene hadde tydelige prisplakater.

Avdelingen med impulseksponeringer i forkant av kassene bugner av binger og velfylte eksponeringer på gulv med alt du kan tenke deg av impulsprodukter. Potetgull, sjokolade, nøtter, mineralvann og godteri. Alle eksponeringer er tydelig priset.

Kampanjer og tilbud er generelt godt tatt ut, med kjølere som er fylt opp med kampanjevarer, og ikke minst plakater som er tydelig hengt opp i på kjøleskapsdører. Dette gjør det lett for kundene å få øye på kampanjetilbud. Eksempler på dette er eksponeringene med grillmat, kjøleren med Noisy og Propud shake, samt kampanjekjølerne med 30 prosent på pasta og kyllingfilet. Vi opplever også at plakatene som er satt opp er tydelige. De vender ut fra hyllen og mot kundestrømmen nedover reolene. Et godt eksempel på dette er plakaten med 40 prosent på Tex Mex fra Old el Paso og Santa Maria.

Hygiene

Rema-butikken oppleves som ren, lys og innbydende. Den er ryddig, og vi finner ikke mange varer på gulv. Alle flater ser ut til å være godt rengjort.

Personell

Alle medarbeiderne vi møtte på fremstod serviceinnstilte og svært hyggelige. Alle bar korrekt uniform. Vi ble møtt med et smil og et hei fra en kvinnelig medarbeider som vi også la merke til at var svært imøtekommende med alle kunder. Vi blir hilst på av to andre medarbeidere videre i butikkrunden, og når vi kommer til kassen blir vi raskt ekspedert da en ekstra person raskt kommer til kasse nummer to for å få unna køen på en god måte. Her blir vi hilst på og ønsket en fin dag videre.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er utrolig flott og forseggjort, og her finner du en rekke impulseksponeringer. Kjølere med mineralvann, velfylte og store eksponeringer og binger med alt du kan tenke deg av godteri og snack, smågodt osv. Avdelingen fremstår som ryddig, velfylt og innbydende, og alle varene er priset.

Det er noe kø når vi kommer til kassen, men en mannlig medarbeider blir fort tilkalt slik at alle raskt blir ekspedert. Vi får god hjelp og blir ønsket en fin dag videre.

Konklusjon:
  • Rema 1000 Sporveisgaten er en flott butikk, med et godt utvalg.
  • Frukt- og grøntavdelingen er spesielt innbydende. Her møter vi på svært fine og forseggjorte eksponeringer hele veien.
  • Dette er en butikk det er hyggelig å handle i, spesielt på grunn av de blide, imøtekommende og serviceinnstilte medarbeidere som er med på å gjøre besøket til en fin handleopplevelse.
Powered by Labrador CMS