Annonse

Frukt & grønt

Syv av ti ønsker å endre egne matvaner

Mange har store planer for nye, gode vaner på nyåret. Vi skal spise sunt, trene mer og være mer tilstede i hverdagen. Mange har også et ønske om å bli mer klimabevisst.

Kaster for mye mat

Totalt sett ble det kastet 73 kilo mat per innbygger i Norge i 2017, og 58 prosent kom fra private husholdninger.

– For mange bananer ender som søppel

– Bananer er den mest populære frukten i Norge. Totalt sett spiser vi i snitt nesten 16 kilo, altså over 90 bananer hver i året. Resultatet er dessverre at for mange bananer ender som søppel. Det er ikke bra, men vi kan alle gjøre en innsats for å begrense svinnet, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Vinneren av NM i Sunn fastfood 2019 er kåret

Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic. – Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.

OFG: – Tydelig nedgang i forbruket av ferske poteter

– Vi har sett en tydelig nedgang i forbruket av ferske poteter gjennom mange år, og spesielt er det de yngre som velger bort poteten, sier Gerd Byermoen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Epledagen - en dag for å feire de norske eplene

Den norske eplehøsten er i gang, og siste tirsdag i september – altså den 24. september er den norske epledagen.

Økt interesse for bærekraftig emballasje til frukt og grønt

Den norske jordbærsesongen kan bli lenger

I årene fremover kan kundene dine kanskje få nyte norske jordbær enda lenger. Gartnerhallen jobber for at den norske jordbærsesongen skal utvides og at det skal bli flere bær med enda bedre smak.

Forbruket av tomater har femdoblet seg

I dag spiser nordmenn mye mer tomater enn de gjorde for 25 år siden. Kundene dine handler fem ganger så mye tomater som da forskningen startet.

Alvorlig skadegjører påvist for første gang på potetplanter i Norge

Kraftig regnvær ødela ikke for den lovende eplehøsten

Mens det ligger an til en lovende høst for produsenter av epler og plommer, ligger det an til en nedgang i høstingen av moreller.

Bollestad ber nordmenn kjøpe mer norske grønnsaker

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) mener Norge må bli mer selvforsynt på grønnsaker og slår et slag for at nordmenn må kjøpe mer norske grøntvarer.

Videreutvikler det grønne matfatet

Fire nye prosjekter har fått midler til å utvikle nye fremtidige løsninger, samt øke kjennskap for norsk frukt, grønnsaker og bær.

Store mengder agurk på markedet

Det er så store mengder agurk på markedet at det rett og slett er litt for mye til å få solgt unna, ifølge Landbruksdirektoratet.

Flere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do

Arbeidstilsynet har avdekket flere kritikkverdige forhold blant flere norske jordbærutsalg. Flere selgere mangler tilgang på toalett og rent vann.

Annonse
Annonse
Annonse