Kåring

Dette er årets norgesmestere i frukt og grønt

Martine Furulund
Publisert: 3. juni 2020 kl 09.44
Oppdatert: 21. juli 2020 kl 13.22

Se pallplasseringene nederst i saken.

På grunn av koronaviruset ble Årets NM i frukt og grønt-kåring annerledes enn tidligere. Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt forteller at de er glade for at kåringen ble gjennomført.

– Vi var lenge usikre på om det var lov å komme med ukjente observatører ute i butikkene, men det fikk vi akkurat til. Det som var annerledes i år var at vi ikke kunne invitere folk til et stort selskap, så da ble det et digitalt arrangement, sier Byermoen.

Kåringen av Norges beste frukt og grøntkjede velges ut fra størst organiske vekst, som vektes 30 prosent, og største frukt og grønt-andel, som vektes 70 prosent. 

– Vi er utrolig stolte og glade over å vinne denne prisen. Konkurransen i dagligvaremarkedet er knallhard, og alle kjedene ønsker å være best på frukt og grønt. Denne prisen får først og fremst til våre matarbeidere som jobber hver eneste dag for å tilby kundene våre de råeste frukt og grøntavdelingene, sier kategoriansvarlig for frukt og grønt Steinar Lauritsen i Meny.

Bunnpris & Gourmet Tyholt på under 1000 kvadratmeter og Obs Tromsø på over 1000 kvadratmeter ble kåret til årets frukt og grøntbutikker. 

Saken fortsetter under annonsen

– Dette var veldig artig. Vi har jobbet mot dette i hele år. Vi er utrolig glade for å komme helt til topps i år, sier frukt og grøntansvarlig Kine Stenhaug hos Bunnpris Tyholt. 

Obs Tromsø ble kåret til Norges beste frukt og grøntbutikk over 1000 kvadratmeter for andre gang på råd.

– Jeg er veldig stolt. I denne bransjen kan man hele tiden bli bedre, og frukt og grøntavdelingene er viktig for alle butikker. Når man mottar slike priser, viser det at arbeidet vi gjør er bra. Det er viktig å ha god kvalitet på frukt og grønt, for det gjør at kundene kommer tilbake, sier frukt og grøntansvarlig Fehmi Bllata. 

Kandidaten til årets frukt- og grønt-ambassadør er nominert av kjedene selv. 

«Årets vinner er etter eget sigende opptatt av å «ta ut det lille ekstra». Det er det ingen tvil om at han gjør. Det er ikke rart at denne mannen får hyppig besøk fra frukt og grønt-ansvarlige fra andre butikker, som kan ta lærdom med seg hjem. Mange i kjeden får glede av inspirasjonen han deler både i butikken og på sosiale medier. Ingredienslisten for årets frukt og grønt-ambassadør, er: En glødende interesse for faget, systematisk og grundig arbeid, kombinert med hjerte for lokale produkter», var juryens begrunnelse for årets frukt og grønt-ambassadør.»

Siden situasjonen i år var spesiell, har juryen opprettet Korona-prisen. Her har juryen hedret en kandidat som har gjort en ekstra innsats for å sikre kundene gode og trygge varer. Vinneren av juryens nye pris er Tina Holm fra Coop Prix Midsund.

Årets kjedevinnere:

Saken fortsetter under annonsen
 1. Meny
 2. Kiwi
 3. Coop Mega

Årets ambassadør:

 1. Mathias Hybertsen fra Rema 1000 Byåsen
 2. Delt 2.plass: Patrik Dellby fra Kiwi Ullevål og Kristine Birkeland Thune fra Meny Åsane. 

Butikk under 1000 kvadratmeter:

 1. Bunnpris & Gourmet Tyholt
 2. Kiwi Briskeby
 3. Rema 1000 Vinderen

Butikk over 1000 kvadratmeter:

 1. Obs Tromsø
 2. Meny Wilbergjordet
 3. Coop Mega Vinderen
Saken fortsetter under annonsen