Kåring

Dette er Extras beste på frukt- og grønt

Are Knudsen
Publisert: 21. januar 2020 kl 11.13
Oppdatert: 21. januar 2020 kl 15.24

Årets frukt- og grøntseminar på Gardermoen samler 600 Extra-ansatte, der målet med samlingen er å gi faglig påfyll, inspirasjon og å løfte den viktige varegruppen frukt- og grønt til nye høyder i kjeden. I tillegg til faglig innhold, har kjeden kåret Årets inspirator, Årets klatrer og Årets butikk frukt og grønt.

Inga Pavlova er kåret til Årets inspirator innenfor frukt og grønt, og i juryens begrunnelse blir Pavlova beskrevet som fantastisk positiv og engasjert person. Hun er opptatt av å spille andre gode gjennom å dele sine suksesser om det er på Facebook, eller ved å invitere til hospitering i egen butikk. Hun besøker også andre butikker og bistår med opplæring av andre avdelingsledere.

– Å være en inspirator er ikke en tittel, men en livsstil, smiler Pavlova, som tidligere har mottatt tilsvarende pris i Coop Prix.

Dagligvarehandelen har tidligere skrevet om den energiske assisterende butikksjefen på Extra Stovner i Oslo, også kjent som «Turbo-Inga».

– Jeg har en drøm om å jobbe som mental trener, og det får jeg utløp for når jeg kan hjelpe andre til å bli bedre, sier Pavlova til Dagligvarehandelen.

Andreas Ruud og Monica Knapperholen, innovasjonssjef i Extra, delte så ut prisen for Årets Klatrer. Denne prisen deles ut til den Extra-butikken med størst andelsvekst og størst omsetningsvekst i prosent i 2019. Prisen ble tildelt Extra Båtsfjord og frukt- og grøntansvarlig Isabel Rasmussen.

– Dette var veldig artig, og veldig overraskende! Vi har ikke vunnet pris på frukt- og grøntseminaret tidligere, og jeg skjønte nesten ikke hva som skjedde da vår butikk ble ropt opp. Vi jobber mye med frukt- og grønt, og har fått på plass gode avtaler med fiskebåtene som kommer innom Båtsfjord. Båtene kan gjerne være ute på havet i en måneds tid om gangen, og etterspør store mengder frukt og grønnsaker. Dette leverer vi til dem på kort frist, og det har klart innvirkning på salget, sier Rasmussen.

Saken fortsetter under annonsen

Så var det klart for kveldens gjeveste pris, nemlig Årets butikk frukt og grønt. Årets butikk frukt og grønt i Extra kåres på bakgrunn av størst frukt og grønt-andel og høyest snitthandel i kjeden i 2019. Vinnerbutikken må ha hatt omsetning i hele 2018 og 2019.

Juryen beskriver årets vinner som en fortjent vinner. Denne butikken har en frukt og grønt ansvarlig som har et helt unikt engasjement som vises i butikkens resultater over lang tid. Her er kundene virkelig i fokus. Til stormende jubel fra salen ble Extra Torsby og frukt- og grøntansvarlig Wenche Fredriksen ropt opp som vinner – for andre år på rad!

– Dette var stor stas! Jeg hadde ikke trodd vi skulle vinne i år igjen, men jeg er veldig stolt og glad for den anerkjennelsen denne prisen faktisk er, sier Fredriksen. 

Fredriksen forteller at frukt- og grøntavdelingen er svært viktig for Extra Torsby.

– Det første alle gjør når de kommer på jobb er å se over frukt- og grøntavdelingen. Den skal se innbydende ut og vi legger stor vekt på de tilbakemeldingene vi får fra kunder gjennom Coops løpende kundemålinger. Vi har jobbet systematisk med frukt- og grønt i 14 år nå, og en slik pris gir ekstra motivasjon til å fortsette det gode arbeidet, sier hun.