Frukt & grønt

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad gleder seg til å se navneforslagene. Foto: Olaug Bollestad (hjemmeselfie)

Norges nye jordbær skal få navn

Du kan finne på navnet i en stor sommerkonkurranse. I juryen sitter landbruks- og matminister Olaug Bollestad og tv-kokk Wenche Andersen med flere.

Publisert Sist oppdatert

I over 13 år har sortsutviklerne hos Graminor utenfor Hamar jobbet med utviklingen av en ny, norsk jordbærsort. Du kan nå få finne på navnet i en stor sommerkampanje fra Nyt Norge og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

– Det er lite som smaker så deilig som friske norske jordbær. Med så gode smakanmeldelser ligger den nye sorten an til å bli en slager, sier Bollestad i en pressemelding.

I en Facebook-video får vi se Bollestad filme seg selv mens hun serverer ektemannen årets første jordbær, og oppfordrer det norske folk til å delta i konkurransen.

– Skal bæret virkelig slå an, må det også ha et fengende navn som vi husker. Jeg gleder meg til vi skal døpe jordbæret i juni. Kanskje er dette en ny storfavoritt hos det norske folk, sier landbruks- og matministeren.

Nå gleder Bollestad seg til å se forslagene strømme inn fra hele landet. Premien er på 5.000 kroner og fem kasser jordbær levert på døra. Forslag må sendes inn innen 1. juni.

Powered by Labrador CMS