Frukt & grønt

Foto: Frank May, NTB scanpix

Norgesgruppen prioriterer norsk frukt og grønnsaker

– Mitt budskap til frukt- og grøntprodusenter over hele landet som leverer til oss, er at de skal så og plante som planlagt. Vi vil prioritere norsk frukt og grønnsaker, sier konsernsjef Runar Hollevik i Norgesgruppen.

Publisert Sist oppdatert

I likhet med andre deler av arbeidslivet, har også produsentene i frukt- og grøntnæringen uttrykt stor usikkerhet om hvordan spredningen av koronaviruset vil påvirke det kommende året. Usikkerhetsmomentene knytter seg blant annet til om det blir mulig å få tak i arbeidskraft til å høste avlingene, og om det finnes nok salgskanaler for produktene nå som serveringsmarkedet og storhusholdning opplever bråstopp i sin virksomhet. I Norgesgruppen skal norsk frukt og grønt ha høyeste prioritet gjennom hele året.

– Vi håper produsentene løser utfordringen med å få sådd, plantet og høstet som planlagt, og vil gjøre alt vi kan for at det skal bli et bedre salg enn noen gang for norsk frukt, bær, potet og grønnsaker i våre butikker, sier Hollevik i en pressemelding.

– Denne sesongen blir det viktigere enn noen gang å prioritere norsk. Vi er optimister og tror på et godt frukt og grøntsalg dette året.

Powered by Labrador CMS