Frukt & grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt vet at de som spiser lunsjen sin i en kantine i snitt spiser en frukt og grønnsak mer enn de som har med matpakke på jobb.

Oppfordrer å fylle opp minst halve tallerkenen med grønt

– Vi vet at de som har med matpakke på jobb spiser en porsjon mindre grønt enn de som spiser lunsjen sin i en kantine, forteller Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Publisert Sist oppdatert

Opplysningskontoret for frukt og grønt er redde for at de vil se den samme utviklingen når folk lager sin egen lunsj hjemme, og sender en oppfordring om å fylle opp minst halve tallerkenen med grønt.

Impulshandlingen i dagligvarebutikkene går ned når vi alle blir flinkere til å handle mye og sjelden. Vanlig handlemønster i Norge er å være innom en dagligvarebutikk tre til fem ganger per uke. Nå har svært mange redusert dette til å handle en til to ganger i uken.

– Dette har den konsekvensen at folk kjøper mer av de varene som holder seg godt, som kjeks og sjokolade, og mindre av de varene med kort holdbarhet, som bær og frukt, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS