Annonse

KBS

Virke Servicehandel– Regjeringen må vurdere andre tiltak

Regjeringens ekspertutvalg som har utredet spørsmålet om forbudet mot prisdiskriminering konkluderer med at et forbud ikke er hensiktsmessig. Virke Servicehandel mener regjeringen nå må se på hvilke andre tiltak som kan bidra til økt konkurranse i det samlede dagligvaremarkedet.

Reitan ConvenienceDette er Årets kjøpmenn

Liv Rita Lindeland fra Stavanger, Thomas Næss fra Trondheim og Ida Eugenie Miliansen fra Bjørkelangen er kåret til Årets kjøpmenn i henholdsvis Narvesen, 7-Eleven i By og YX 7-Eleven.

Klima– Norske bilister kjører mer miljøvennlig enn før

Biodrivstoff innblandet i bensin og diesel er blitt det mest effektive virkemiddelet for å redusere klimautslipp langs norske veier, skriver Circle K i en pressemelding. Men nesten ni av ti vet ikke at de kjører mer miljøvennlig enn før.

Virke ServicehandelKrever forenkling av handelsskikk-lov

I forbindelse Stortingets høring om regjeringens forslag til lov om god handelsskikk har Virke Servicehandel lagt frem forslaghvordan loven kan forenkles og forbedres.

Naf: Prisene for hurtiglading av elbil er uoversiktlige og urettferdige

Ferske elbilister må manøvrere i et uoversiktlig landskap når de skal lade opp bilen sin. – Det er en jungel med ulike prismodeller. Forbrukeren vet ikke hvor mye strøm de får til hvilken pris. Derfor vil Naf ha betaling per kilowatt-time. Det er det nye litermålet, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i medlemsorganisasjonen Naf.

Rogalendingene vil ha elektrisk bil – i Telemark står diesel sterkest

30 prosent av de spurte i Rogaland ønsker seg elbil neste gang de skal kjøpe bil. Bare 17 prosent vil ha dieselbil.

Prisrekord på bensin og diesel

Prisen på bensin og diesel i Norge er mandag på rekordnivå. Årsaken er USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani i forrige uke.

Politiet jakter gjerningsmenn etter kioskran i Bergen

En ansatt ble lettere skadd da en kiosk i Kringsjåveien på Laksevåg i Bergen ble ranet fredag kveld.

Bilimportørene: Over halvparten av alle solgte biler i 2020 vil være elektriske

Bilimportørenes Landsforening anslår at nordmenn vil kjøpe 150.000 nye biler i 2020. Opp mot 60 prosent av dem vil trolig være elektriske.

NAF krever flere ladestasjoner i 2020

I 2020 må regjeringen rydde opp i flaskehalsene og få fart på utbyggingen av ladestasjoner for elbiler, krever Norges Automobil-Forbund (NAF).

Circle K-kunder reddet mer enn 100.000 måltider fra å bli kastet

I løpet av drøyt to år har Circle K-kundene reddet 112.000 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. I 2019 har økningen vært på hele 50 prosent.

Video viser vold mot kioskansatt i Bergen

Politiet har gått gjennom videoopptak fra en kiosk i Bergen der en ansatt ble funnet skadd natt til mandag og sier det ikke er tvil om at han ble slått ned.

Kioskansatt funnet bevisstløs i Bergen

En kioskansatt i Bergen ble natt til mandag funnet bevisstløs av kunder i kiosken. Politiet mener mannen er blitt slått ned.

Nedgang i salg av bensin og diesel

Samlet salg av petroleumsprodukt i november hadde en nedgang på 6 prosent fra samme periode i 2018, viser tall fra SSB.

Innlendinger og finnmarkinger mest glad i bensinstasjonene

I en fersk fylkesoversikt kommer det frem at folk i Oppland, Finnmark og Hedmark er de som bruker mest penger på bensinstasjonene. Oslofolk bruker minst på bensinstasjonene, men bruker kioskene mer enn noen andre.

Regjeringens arbeidsuhell må rettes opp

Regjeringen la nylig frem forslag til lov om god handelsskikk (6.des). Loven har til hensikt å legge til rette for effektive forhandlinger og kontrakter mellom dagligvareleverandører og detaljistleddene i det samlede dagligvaremarkedet.

Narvesen og 7-Eleven har solgt 6700 julemuffins

7-Eleven og Narvesen har hittil solgt 6700 limited edition julemuffins. Tidligere har de hatt julevarianter som pepperkake crossaint.

Rydd opp nå!

Gjennom programmet «Norge bak fasaden» (TV 2) har vi på nytt blitt kjent med hvordan mennesker i en sårbar situasjon utnyttes på det groveste av useriøse aktører i markedet for bilvask. Fra før har også NRK Brennpunkt dokumentert uverdige forhold innen samme bransje. Hva kan vi gjøre for å rydde opp i dette?

– En ny stein i skoen til norske kiosk- og bensinstasjonsforhandlere

Fredag la regjeringen frem forslag til ny lov om god handelsskikk. Leder for Virke KBS er skuffet over at regjeringen har lagt frem forslag til en ny lov som i liten grad tar innover seg konkurransesituasjonen den norske servicehandelen befinner seg i.

Virke KBS: – Innspillene er i liten grad tatt til følge

Fredag la regjeringen frem forslag til ny lov om god handelsskikk. Leder for Virke KBS er skuffet over at regjeringen har lagt frem forslag til en ny lov som i liten grad tar innover seg konkurransesituasjonen den norske servicehandelen befinner seg i.

Støtter hurtigladere langs Kystriksveien og Lofoten

Enova utlyser en konkurranse om områdeutbygging av ladeinfrastruktur for elbil i Nordland. I alt 11 nye ladesteder skal etableres.

Flere kjøper kaffeavtale

Nesten 2,8 millioner nordmenn drikker kaffe hver dag, og syv av ti vil helst ha den svart. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.

Bensin- og dieselsalget stuper – staten taper halv milliard i år

Så langt i år er det solgt over 130 millioner liter mindre bensin og diesel enn i fjor. Det påfører staten et inntektstap på rundt 500 millioner kroner.

Politiet har pågrepet mistenkt raner på Finnsnes i Troms

En mann i 20-årene er siktet for ran, etter at han skal ha ranet en Shell-stasjonen på Finnsnes i Troms natt til torsdag.

Superhurtigladestasjon på Burger King

Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger

Hamburgerkjeden Burger King saksøkes av en vegansk kunde for å steke deres kjøttfrie burger på samme grill som tradisjonelle burgere.

7-Eleven-kiosk ranet - gjerningsmann fortsatt på frifot

To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte

MDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen

I sine alternative budsjett foreslår både Miljøpartiet De Grønne og Rødt å øke bensinavgiften. Samtidig vil begge partiene innføre klimabelønning.

Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene

Rebel Whopper lanseres i Norge

Over 30 millioner til Rosa sløyfe

Gjennom åtte år har Circle K-stasjoner over hele landet samlet inn i overkant av 30 millioner kroner til brystkreftsaken.

Virke KBS ber Dale om bedre skilting

Samferdselsministeren har invitert til et innspillsmøte tirsdag om ny Nasjonal Transportplan. Der vil Virke KBS blant annet kreve bedre skilting av servicetilbudene langs vei.

McDonald's-sjefen måtte gå etter forhold med ansatt

Toppsjefen i hamburgerkjeden McDonald's, Steve Easterbrook, er sagt opp med øyeblikkelig virkning etter at han innledet et forhold med en ansatt.

McDonald’s halloween-stunt skaper reaksjoner

Da McDonald’s denne uken skulle feire halloween i Portugal, ble det bråk. Nå beklager hurtigmatkjeden iskrem-markedsføring og opplyser at alt reklamemateriell er fjernet.

Hennig-Olsen Is støtter Movember gjennom softis-salg

Siden 2016 har Hennig-Olsen Is gitt over 500 000 kroner til Movember Foundation, organisasjonen som setter fokus på kreft og psykisk helse hos menn i november. Også i år gir iskremprodusenten fra Kristiansand 1 krone per solgte softis i november i støtte til kampanjen.

Mann fengslet etter skadeverk mot pizzarestaurant i Oslo

En mann ble i Oslo tingrett fredag varetektsfengslet i fire uker, siktet for skadeverk mot en pizzarestaurant på Carl Berner i Oslo.

Misfornøyd kunde viste fram pistol

Da kunden ikke fikk sigarettene rask nok, viste han fram en pistol til betjeningen i kiosken i Oslo sentrum.

Burger King inngår samarbeid med Foodora

Circle K lanserer mobilbetaling av drivstoff

Pizzarestaurant i Oslo ramponert

Fem gutter i tenårene er innbrakt til politiets sentralarrest, mistenkt for å ha ramponert en pizzarestaurant på Carl Berners plass i Oslo.

Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø

Mann døde etter gasseksplosjon på bensinstasjon i Bodø

En mann i 40-årene døde etter en eksplosjon på en bensinstasjon i Bodø. Han drev med arbeid i en tank.

Konkurransetilsynet skal etterforske mulig ulovlig prissamarbeid på drivstoff

Konkurransetilsynet åpner etterforskningssak i markedet for drivstoff. Det skjer etter det som betegnes som «funn i tilsynets kontinuerlige markedsovervåking».

Max Hamburger vinner FNs klimapris

Circle K jakter på nye Rosa sløyfe-rekorder

I fjor ga Circle K-kunder over hele landet nesten 4,8 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen. Tirsdag 1. oktober blåses årets aksjon i gang på stasjoner over hele landet.

Circle K kåret til Sveriges sterkeste varemerke

Circle K er kåret til Sveriges sterkeste varemerke i kategorien bensinstasjoner i en årlig kåring utført av Evimetrix Swedish Brand Awards. Circle K gikk til topps også i fjor.

Foodora-streiken avsluttet

Den fem uker lange Foodora-streiken er over. Nå signerer Foodora tariffavtale, og syklistene får både lønnsøkning og kompensasjon for å holde klær og utstyr.

Salmonella funnet i norsk kebabkjøtt – over to tonn må destrueres

Et norsk kjøttselskap må kaste over 2.200 kilo kebab etter salmonella-funn. Kilden er fortsatt ukjent, ifølge Mattilsynet.

YX rammet av rapportblunder

Da KMC presenterte den årlige forhandlerundersøkelsen, kom YX særdeles dårlig ut. I virkeligheten ligger YX stadig i bransjens toppsjikt når det gjelder å ha et godt forhold til forhandlerne sine.

Circle K erstatter drivstoffpumper med elbilladere

For første gang fjernes drivstoffpumper for å gjøre plass til hurtigladere for elbil. Circle K på Kiellands plass i Oslo er den eneste der hurtigladere for elbil nå har tatt plassen til en drivstoffpumpe.

Uro i Circle K

Det gikk et gisp gjennom salen da resultatene av Virke KBS sin forhandlerundersøkelse ble lagt frem lørdag. Circle K får så hatten passer av kjøpmennene sine.

Kledde av seg inne på bensinstasjon

Søndag ettermiddag reiste en politipatrulje ut til Circle K i Hønengata for å ta seg av det som beskrives som «en gammel kjenning» av Politiet i Sør-Øst på Twitter.

Få fagorganiserte i KBS

Bare rundt 3 prosent av de ansatte på norske bensinstasjoner er fagorganisert. Samtidig tjener de mindre enn butikkansatte i andre bransjer.

Virke KBS skifter navn

Årsmøtet i Virke KBS har besluttet å endre navn på foreningen. Det nye navnet blir Virke Servicehandel.

Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer

Burger King slutter med å dele ut plastleker i barnemenyer for å redusere plastbruken. De oppfordrer også kunder til å levere leker tilbake.

Bensin- og dieselsalget faller

Samlet salg av petroleumsprodukter her i landet endte på 722 millioner liter i august. Det er en nedgang på vel 3 prosent sammenlignet med august 2018.

Foodora-streiken utvides til Trondheim

Fellesforbundet tar ut 57 nye Foodora-syklister i streik. I alt 27 av de 57 tas ut i Trondheim. Hittil har streiken vært begrenset til Oslo.

Bensinprisen over 17 kroner etter oljeprishopp

Circle K setter opp prisene på diesel og bensin som en direkte konsekvens av den kraftige oljeprisstigningen etter droneangrepet i Saudi-Arabia.

Circle K styrker elbil-satsing med flere lynladere

Circle K satser stort på å kunne tilby hurtiglading av elbiler på sine energistasjoner. I løpet av høsten vil kjeden blant annet ha kjøpt 24 lynladere fra ABB.

Annonse
Annonse
Annonse