Annonse

KBS

Virke Servicehandel– Viktige gjennomslag

– Dagens kompensasjonsordning er et viktig gjennomslag for Virke, sier Iman Winkelman, leder i Virke Servicehandel.

Koronakrisen– Slik kan du få midler fra regjeringens hjelpepakke

Virke Servicehandel har utformet en veileder til medlemmene om hvordan de nyttegjør seg regjeringens hjelpepakke til foretak med store omsetningsfall. Veilederen er tilpasset servicehandelen, men er aktuell for alle berørte bedrifter.

Over 1.000 norske McDonald's-ansatte permittert

McDonald's har permittert rundt 1.030 av totalt 3.100 ansatte i Norge og stengt sju av restaurantene som følge av koronaepidemien.

Virke ServicehandelBer om statlige krisetiltak for bensinstasjonene

Flere bensinstasjoner har de siste dagene stengt dørene og mange forhandlere redusere sine åpningstider. Nå frykter Virke Servicehandel bensinstasjonsdød og ber om redningshjelp fra staten.

Bensinstasjonskjedene garanterer tilgang til drivstoff og hurtiglading

Bensinstasjonskjedene opplever bratt omsetningsfall på grunn av koronaviruset, men garanterer at kundene vil ha tilgang til drivstoff og hurtiglading.

Dagligvare- og servicehandel er samfunnskritisk

Lørdag ettermiddag mottok Virke Servicehandel en avklaring fra Næringsdepartementet som slår fast at ansatte i servicehandelen kan ha rett til barnepass selv om skole og barnehage er stengt. Det samme gjelder i dagligvarehandelen.

KoronavirusetBurger King med tiltak mot smittespredning

Burger King holder åpent som vanlig, men det vil kun være mulighet for å handle take away, i Drive-Thru og gjennom hjemlevering. Det vil si at deres sitteplasser ikke vil være tilgjengelig for gjestene.

Virke Servicehandel– Stor fare for nedleggelser og konkurser

Virke Servicehandel er bekymret for at 2020 blir et svært krevende år for mange forhandlere innen kiosk- og bensinstasjonsnæringen.

KåringDeli de Luca er årets franchisekjede

Deli de Luca ble kåret til årets franchisekjede under Franchisekonferansen 2020 i regi av Virke og Franchisearkitekt.

KonkurranseImre (10) fra Trondheim tegnet fremtidens energistasjon

Et hundretalls skolebarn fra Trondheim har deltatt i tegnekonkurransen «Fremtidens Bensinstasjon». Nå får vinnertegningen til ti år gamle Imre permanent plass på nyåpnede Circle K Heimdal.

Circle K passert 400 hurtigladere i Norge

Circle K har nådd en ny milepæl og har nå over 400 hurtigladere for elbil fordelt på 90 stasjoner.

Burger King mener mugg kan være vakkert

Burger King viser bilder av en muggen Whopper i en kampanje som skal vise det vakre med ikke å bruke kunstige konserveringsmidler.

Drivstoffsalget gikk ned i januar

Det totale salget av petroleumsprodukter i Norge i januar endte på 560 millioner liter. Det tilsvarer en nedgang på 7 prosent fra samme periode året før.

Åpner eneste Burger King i Hallingdal

Onsdag var det duket for prøveåpning av Burger King på Gol. Fredag 21. februar er offisiell åpningsdag. – Vi gleder oss til å servere flammegrillet burger til sultne hallingdøler, sier driftssjef Tomas Harbu.

Circle K-drapet 22-åring dømt til 11,5 års fengsel for drap på fetteren

En 22-årig mann er dømt til fengsel i elleve og et halvt år for å ha drept sin fetter Said Bassam Chataya (28) ved Danmarks plass i Bergen i fjor.

Virke Servicehandel– Går mot gjennomslag

Gjennom Stortingets spørretime denne uken utfordret stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) helseminister Bent Høie på behovet for like spilleregler i det samlede tobakksmarkedet. Høie varsler nå endringer i regelverket.

Spørreundersøkelse8 av 10 bensinstasjoner forventer vekst i etterspørselen etter hurtiglading

En ny spørreundersøkelse blant landets bensinstasjonsforhandlere viser at nærmere 8 av 10 forhandlere forventer at etterspørselen etter hurtiglading vil øke de neste seks månedene.

Gründere kjøper opp Domino’s Pizza

Gründerne som opprinnelig tok Domino’s Pizza til Norge har inngått en avtale om å kjøpe aksjemajoriteten fra den britiske hovedaksjonæren, børsnoterte Domino’s Pizza Group plc (DPG).

SamarbeidIceland blir landsdekkende i Circle K

Iceland Mat blir hovedleverandør av frosne dagligvarer til Circle K i hele Norge.

Burger King skal levere med Just Eat

Burger King fortsetter sin satsing på hjemlevering. På mandag åpnet tre av restaurantene i Trondheim for levering via Just Eat.

KrimKiosk ranet i Oslo – mistenkt pågrepet

En Narvesen-kiosk på Grorud i Oslo ble ranet søndag kveld. En mann i 20-årene ble pågrepet etter kort tid.

KrimMann erkjente bensinstasjonsran i Skien – siktet for annen alvorlig forbrytelse

To unge menn har erkjent å ha ranet en bensinstasjon i Skien natt til torsdag. En av dem er også siktet for en annen alvorlig forbrytelse.

Circle KAldri mer en wiener for en tier

Pressetalsmann i Circle K, Knut Hilmar Hansen, bekrefter at pølsetilbudet er borte for godt.

Væpnet ran av bensinstasjon i Skien

En bensinstasjon på Tollnes i Skien ble ranet av to personer væpnet med flere våpen natt til torsdag.

Elbillading kan bli dyrere – om ettermiddagen

Det kan bli dyrere å lade elbilen på tider av døgnet der presset mot strømnettet er stort, ifølge NVE-direktør Kjetil Lund.

Domino's Pizza Norge fortsetter driften som normalt

Per i dag består Domino’ Pizza Norge av 47 utsalgssteder fordelt over landet. For Domino's Norge fortsetter driften som normalt, parallelt med at Domino's Pizza Group (DPG) er på utkikk etter nye eiere for å overta deres aksjer.

Bilbudene inntar Foodora

Foodora skulle sikre utslippsfri hjemlevering med sykkel. Nå fraktes mer og mer av maten med bil.

Lavere overskudd for Shell

Royal Dutch Shell rapporterer om en nedgang i fjorårets overskudd på 32 prosent. Lavere oljepris var en av årsakene.

ArbeidslivPizza-ansatte i Trondheim truer med streik

18 ansatte ved Dominos Pizzas avdelinger på Lerkendal og Moholt i Trondheim er klare til å streike om en tariffavtale ikke kommer på plass.

DNReitan Convenience nedbemanner med 30 ansatte

Reitangruppen bekrefter at det nå gjøres kutt i kiosk-konsernet Reitan Convenience. 30 ansatte forsvinner fra servicekontoret i Oslo.

Circle K-drapetMann (22) erkjenner å ha drept sin egen fetter

En 22 år gammel mann som i Bergen tingrett er tiltalt for å ha drept sin egen fetter, erkjente straffskyld da rettssaken startet fredag morgen.

Circle K-drapet for retten – tiltalte erkjenner skyld

En 22 år gammel mann vil erklære seg skyldig når han fredag møter i retten, tiltalt for drapet på sin egen fetter på en Circle K-stasjon i Bergen.

Virke Servicehandel– Regjeringen må vurdere andre tiltak

Regjeringens ekspertutvalg som har utredet spørsmålet om forbudet mot prisdiskriminering konkluderer med at et forbud ikke er hensiktsmessig. Virke Servicehandel mener regjeringen nå må se på hvilke andre tiltak som kan bidra til økt konkurranse i det samlede dagligvaremarkedet.

Reitan ConvenienceDette er Årets kjøpmenn

Liv Rita Lindeland fra Stavanger, Thomas Næss fra Trondheim og Ida Eugenie Miliansen fra Bjørkelangen er kåret til Årets kjøpmenn i henholdsvis Narvesen, 7-Eleven i By og YX 7-Eleven.

Klima– Norske bilister kjører mer miljøvennlig enn før

Biodrivstoff innblandet i bensin og diesel er blitt det mest effektive virkemiddelet for å redusere klimautslipp langs norske veier, skriver Circle K i en pressemelding. Men nesten ni av ti vet ikke at de kjører mer miljøvennlig enn før.

Virke ServicehandelKrever forenkling av handelsskikk-lov

I forbindelse Stortingets høring om regjeringens forslag til lov om god handelsskikk har Virke Servicehandel lagt frem forslaghvordan loven kan forenkles og forbedres.

Naf: Prisene for hurtiglading av elbil er uoversiktlige og urettferdige

Ferske elbilister må manøvrere i et uoversiktlig landskap når de skal lade opp bilen sin. – Det er en jungel med ulike prismodeller. Forbrukeren vet ikke hvor mye strøm de får til hvilken pris. Derfor vil Naf ha betaling per kilowatt-time. Det er det nye litermålet, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i medlemsorganisasjonen Naf.

Rogalendingene vil ha elektrisk bil – i Telemark står diesel sterkest

30 prosent av de spurte i Rogaland ønsker seg elbil neste gang de skal kjøpe bil. Bare 17 prosent vil ha dieselbil.

Prisrekord på bensin og diesel

Prisen på bensin og diesel i Norge er mandag på rekordnivå. Årsaken er USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani i forrige uke.

Politiet jakter gjerningsmenn etter kioskran i Bergen

En ansatt ble lettere skadd da en kiosk i Kringsjåveien på Laksevåg i Bergen ble ranet fredag kveld.

Bilimportørene: Over halvparten av alle solgte biler i 2020 vil være elektriske

Bilimportørenes Landsforening anslår at nordmenn vil kjøpe 150.000 nye biler i 2020. Opp mot 60 prosent av dem vil trolig være elektriske.

NAF krever flere ladestasjoner i 2020

I 2020 må regjeringen rydde opp i flaskehalsene og få fart på utbyggingen av ladestasjoner for elbiler, krever Norges Automobil-Forbund (NAF).

Circle K-kunder reddet mer enn 100.000 måltider fra å bli kastet

I løpet av drøyt to år har Circle K-kundene reddet 112.000 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. I 2019 har økningen vært på hele 50 prosent.

Video viser vold mot kioskansatt i Bergen

Politiet har gått gjennom videoopptak fra en kiosk i Bergen der en ansatt ble funnet skadd natt til mandag og sier det ikke er tvil om at han ble slått ned.

Kioskansatt funnet bevisstløs i Bergen

En kioskansatt i Bergen ble natt til mandag funnet bevisstløs av kunder i kiosken. Politiet mener mannen er blitt slått ned.

Nedgang i salg av bensin og diesel

Samlet salg av petroleumsprodukt i november hadde en nedgang på 6 prosent fra samme periode i 2018, viser tall fra SSB.

Innlendinger og finnmarkinger mest glad i bensinstasjonene

I en fersk fylkesoversikt kommer det frem at folk i Oppland, Finnmark og Hedmark er de som bruker mest penger på bensinstasjonene. Oslofolk bruker minst på bensinstasjonene, men bruker kioskene mer enn noen andre.

Regjeringens arbeidsuhell må rettes opp

Regjeringen la nylig frem forslag til lov om god handelsskikk (6.des). Loven har til hensikt å legge til rette for effektive forhandlinger og kontrakter mellom dagligvareleverandører og detaljistleddene i det samlede dagligvaremarkedet.

Narvesen og 7-Eleven har solgt 6700 julemuffins

7-Eleven og Narvesen har hittil solgt 6700 limited edition julemuffins. Tidligere har de hatt julevarianter som pepperkake crossaint.

Rydd opp nå!

Gjennom programmet «Norge bak fasaden» (TV 2) har vi på nytt blitt kjent med hvordan mennesker i en sårbar situasjon utnyttes på det groveste av useriøse aktører i markedet for bilvask. Fra før har også NRK Brennpunkt dokumentert uverdige forhold innen samme bransje. Hva kan vi gjøre for å rydde opp i dette?

– En ny stein i skoen til norske kiosk- og bensinstasjonsforhandlere

Fredag la regjeringen frem forslag til ny lov om god handelsskikk. Leder for Virke KBS er skuffet over at regjeringen har lagt frem forslag til en ny lov som i liten grad tar innover seg konkurransesituasjonen den norske servicehandelen befinner seg i.

Virke KBS: – Innspillene er i liten grad tatt til følge

Fredag la regjeringen frem forslag til ny lov om god handelsskikk. Leder for Virke KBS er skuffet over at regjeringen har lagt frem forslag til en ny lov som i liten grad tar innover seg konkurransesituasjonen den norske servicehandelen befinner seg i.

Støtter hurtigladere langs Kystriksveien og Lofoten

Enova utlyser en konkurranse om områdeutbygging av ladeinfrastruktur for elbil i Nordland. I alt 11 nye ladesteder skal etableres.

Flere kjøper kaffeavtale

Nesten 2,8 millioner nordmenn drikker kaffe hver dag, og syv av ti vil helst ha den svart. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.

Bensin- og dieselsalget stuper – staten taper halv milliard i år

Så langt i år er det solgt over 130 millioner liter mindre bensin og diesel enn i fjor. Det påfører staten et inntektstap på rundt 500 millioner kroner.

Politiet har pågrepet mistenkt raner på Finnsnes i Troms

En mann i 20-årene er siktet for ran, etter at han skal ha ranet en Shell-stasjonen på Finnsnes i Troms natt til torsdag.

Superhurtigladestasjon på Burger King

Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger

Hamburgerkjeden Burger King saksøkes av en vegansk kunde for å steke deres kjøttfrie burger på samme grill som tradisjonelle burgere.

7-Eleven-kiosk ranet - gjerningsmann fortsatt på frifot

To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte

Annonse
Annonse
Annonse