KBS

Klæbo i sitt første møte med profflaget Uno-X Norwegian Development Team. Foto: Emil Sollie

Uno-X blir hovedsamarbeidspartner til Klæbo

Uno-X Norge AS blir hovedsamarbeidspartner til Johannes Høsflot Klæbo (23) minst frem til og med VM i 2025. Avtalen ble signert fredag.

Publisert Sist oppdatert

Partene inngår et langsiktig samarbeid hvor de sammen skal fremme innovasjon, kunnskapsdeling og prestasjonskultur. Klæbo vil samarbeide tett med det første norske profflag i sykkel, Uno-X Norwegian Development Team.

– Partnerskapet skal knytte Johannes sine tanker om utvikling og innovasjon sammen med prestasjonsmiljøet vårt. Vi skal lage gode møteplasser hvor vi kan inspirere, samt lære av hverandre, sier administrerende direktør og sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X Norge i en pressemelding.

Johannes Høsflot Klæbo gleder seg til å gå i gang med det langsiktige samarbeidet.

– Dette er perfekt match for meg. Uno-X er godt fremme i skoene, offensive, positive, prestasjonsorienterte og opptatt av videreutvikling og bærekraft. Vi har snakket sammen i en god stund nå. Endelig blir det alvor. Prestasjonsmiljø og vinnerkultur er også sentrale begreper i vårt samarbeid, sier Johannes Høsflot Klæbo i meldingen.

Teamet rundt Johannes Høsflot Klæbo har hatt god og positiv kontakt med Norges Skiforbund i prosessen med Uno-X.

– Det er ingen tvil om at avtalen med Uno-X er stor og viktig for meg. Uno-X blir nå min hovedsamarbeidspartner – og gjør sitt til at alt ligger til rette for en satsing frem mot VM i 2025. Nå er det bare å gi gass – og legge ned den arbeidsinnsatsen som kreves for å levere i sporet, sier Høsflot Klæbo.

Høsflot Klæbo kommer til å delta på samlinger med sykkellaget når det passer inn samt ha kontakt i det daglige.

– Jeg kommer også til å gjøre bruk av deres eksperter innen ulike fagområder. Det kan være kompetanse innen høydetrening, mental utvikling og mye mer.

Powered by Labrador CMS