Matansvarlig Thomas Bjørseth Nilsen i Circle K viser hvordan en glutenfri pizza blir til på Circle K Brynseng. 

Utvider tilbudet:

Circle K satser glutenfritt

Publisert: 24. juni 2021 kl 10.26
Oppdatert: 24. juni 2021 kl 10.32

Fra i sommer får om lag 400 000 nordmenn med glutenintoleranse et nytt mattilbud langs veien. Circle K har nemlig utvidet sortimentet med et bredt utvalg av glutenfri mat for hele familien.

– Vi lanserer nå syv ulike glutenfrie varianter av Peppes Pizza On The Go, som blir tilgjengelige i samtlige av våre 246 pizzastasjoner, forteller Trude Marchmann-Jensen.

Likeverdig utvalg

I dag antas det at 7-8 prosent av befolkningen i Norge ikke tåler gluten eller andre stoffer i hveten. Om lag 1-2 prosent har cøliaki, en autoimmun sykdom som skyldes en overfølsomhet overfor gluten. For alle disse kan det være en stor utfordring å finne adekvate spisesteder langs veien.

– Vi ønsker å tilby et likeverdig utvalg når glutenallergikere besøker våre stasjoner. I tiden fremover vil de i tillegg til pizza kunne velge mellom alt fra panini og pølser og hamburgere i glutenfri brød, til muffins, kokosboller, toast, salater, nachos og tacosalat, forteller Marchmann-Jensen.

– Er det planer om å utvide tilbudet ytterligere?

– Ja, det kommer mer, forsikrer hun.

Saken fortsetter under annonsen

Gir trygghet

Å tilby glutenfri mat på en bensinstasjon handler om langt mer enn bare å benytte glutenfrie ingredienser. Maten skal ikke komme i kontakt med andre matvarer eller kjøkkenredskap som har vært i nærheten av gluten, og pizzaen må stekes i egne former.

– På en bensinstasjon kan det være utfordrende å ha egen glutenfri sone, derfor er det veldig viktig med godt renhold og at de ansatte passer på å bruke helt rent utstyr for å unngå kontaminering. Det vil si at de for eksempel ikke må bruke samme pizzahjul på en konvensjonell og en glutenfri pizza, forteller Lars André Johnsrud, salgs- og markedskonsulent i Norsk Cøliakiforening.

Foreningen har fungert som sparrings- og samarbeidspartner for Circle K i forbindelse med den glutenfrie satsingen, og har bidratt med kursing av de ansatte i form av fysiske og digitale kurs.

– For alle som ikke tåler gluten, gir det en stor trygghet at de ansatte vet hvordan de skal håndtere maten, forteller han.

Flere kunder

– Hvor stor andel av pizza-salget vil være glutenfritt?

Saken fortsetter under annonsen

– Det vet vi ikke ennå, men det vil nok være en forholdsvis liten andel, sier Trude Marchmann-Jensen, som likevel ikke er i tvil om at det vil være en lønnsom satsing.

– Hvis du er en familie på fem på biltur, og én er glutenintolerant, vil de stoppe der det finnes et tilbud til alle.

– Da får du ikke bare den ene kunden som vil ha glutenfritt, men alle i bilen, supplerer Lars André Johnsrud, som mener tilbudet vil gjøre det mye enklere for de berørte å planlegge hvor de skal stoppe for å ta seg en matbit når de er ute på tur.

For med glutenfritt hos Circle K blir det flere stoppesteder å velge fra i kartet i medlemsappen til Norsk cøliakiforening. I tillegg har Circle K en egen ruteplanlegger, hvor kundene enkelt kan finne frem til hvor det finnes glutenfri mat langs veien.

Kvalitetsmat

Mange som har smakt glutenfri pizza tidligere, vil kanskje kvie seg for å bestille det igjen etter å ha tygget seg gjennom «papp-platen» som utgjør bunnen. For matansvarlig Thomas Bjørseth Nilsen i Circle K har det vært viktig å få frem et glutenfritt alternativ som er like godt som de ordinære pizzaene.

– Vi har jobbet mye med smak og konsistens, og er veldig fornøyde med resultatet, sier Bjørseth Nilsen, og serverer en rykende fersk glutenfri pizza-slice fra ovnen på Circle K Brynseng.

– Dette smaker veldig godt. Hvis du hadde servert dette til noen uten å fortelle at det var glutenfritt, tror jeg ikke noen hadde reagert, sier Lars André Johnsrud.

– Vår ambisjon er å tilby et variert tilbud av kvalitetsmat til alle som besøker oss, og håper at den nye satsingen på glutenfritt vil gjøre oss til en enda mer attraktiv matdestinasjon fremover, sier Bjørseth Nilsen.

Dette er det glutenfrie utvalget på Circle Ks stasjoner:

 • Glutenfri Peppes Pizza On the Go – 7 varianter
 • Glutenfri panini m/ ost/skinke
 • Alle pølser i glutenfritt pølsebrød
 • Alle hamburgere med unntak av kylling og vegan i glutenfritt hamburgerbrød
 • Glutenfri toast pesto/mozzarella
 • Glutenfri toast ost/skinke
 • Glutenfri muffins m/ sjokolade
 • Glutenfri muffins m/ sitron
 • Kokosbolle
 • Mexican nachos
 • Mexican tacosalat
 • Salater uten krutonger, byggryn og pasta

Ledige stillinger – Dagligvarejobb