KBS

Både Kristin Olsen Antal-Karlsen, Kristian Bertelsen og Mattias Høiland har gjort lynkarriere i Circle K etter å ha fullført selskapets talentprogram. Foto: Circle K Norge

Skal finne neste generasjon med stasjonsledere

I 18 år har Circle K Norge sendt utvalgte stasjonsmedarbeidere gjennom sitt talentprogram. Til høsten går et nytt kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Søknadsfristen går ut 28. mai.

Publisert Sist oppdatert

– Talentprogrammet er en av våre største suksesser. Ved å satse på dyktige og lovende stasjonsmedarbeidere, bygger vi både kompetanse og lojalitet. Nesten sju av ti av de som har gått på programmet siden oppstarten i 2004, jobber fremdeles hos oss, sier leder for programmet Lene Foldvik, som selv har tatt talentutdanningen til Circle K Norge.

Dekke mange fagområder

Over to år lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

– Å jobbe på stasjon betyr at du må dekke mange fagområder: Økonomi, butikkdrift, ledelse og kundebehandling, for å nevne noen av dem. Vi ser etter gode lederemner som elsker å arbeide med mennesker, liker å jobbe i team, har omsorg, evner å motivere og som brenner for å skape gode resultater, sier Foldvik.

– Som å komme til himmelen

Kristin Olsen Antal-Karlsen (29) ble tatt opp til talentprogrammet i 2014. For henne var det som å komme til himmelen.

– Jeg tok utdanningen sammen med ni andre stasjonsnerder som alle elsket jobben sin. Vi fikk et sterkt samhold og hadde det kjempegøy sammen. I ettertid har vi holdt kontakten, og selv i dag hjelper vi hverandre med alt mulig, sier hun.

Antal-Karlsens stasjonskarriere startet da hun skulle ut i arbeidslivet etter barselpermisjon.

– Jeg ammet fortsatt, og var på utkikk etter en jobb med mye fleksibilitet. Statoil Hønefoss var nærmeste nabo til der jeg bodde, og stasjonssjefen overtalte meg til å begynne der. Han tilpasset skiftplanen slik at hverdagen min skulle gå opp, og det motiverte meg til å gi mitt beste når jeg var på jobb, sier hun.

Nyttige erfaringer

Da kjeden lanserte en ny kundeklubb, solgte Antal-Karlsen aller mest i hele distriktet. Det var det mange som la merke til internt i selskapet. Med velsignelse fra stasjonsleder og salgssjef søkte hun om opptak til talentprogrammet.

– Det er et svært bra program. Arbeider du på stasjon og har lyst til å ta det videre, så bør du søke. Talentprogrammet gir deg veldig mye, og jobber du hardt får du mange muligheter i selskapet, sier hun.

Selv fikk hun etter hvert sjansen som nestkommanderende på Circle K Sandvika. Her fikk hun også prøve seg som daglig leder for første gang. Disse erfaringene ble nyttige da hun i forfjor overtok Circle K Asker.

– Asker er en stor stasjon, og det er nok å henge fingrene i. Hver dag har jeg nytte av det jeg lærte på talentprogrammet og som nestleder, forteller Antal-Karlsen.

Powered by Labrador CMS