Annonse

Stengte kioskene klokken 12

I går ble mer eller mindre hele Nordre Follo stengt ned som følge av smitteutbrudd av den britiske – og mer smittsomme – varianten av koronaviruset. I dag fulgte Oslo etter.

– Vi stenger alle våre Deli de Luca-butikker i Oslo by. Bensinstasjonene våre er unntatt, men der stenger vi for alle sitteplasser, sier adm. direktør Tormod Lier i Deli de Luca til Dagligvarehandelen.

De 14 kioskene som rammes av tiltakene, fikk den triste beskjeden fra hovedkontoret tidligere i dag.

– Dette gjelder i første omgang frem til 1. februar, og så får vi bare håpe at smitteutbruddet kommer under kontroll.

– En tøff start på nyåret?

– Det kan du si, men vi forholder oss selvfølgelig lojalt til tiltakene myndighetene kommer med, understreker Lier.

Virke Servicehandel-sjef Iman Winkelman sier han har forståelse for myndighetenes tiltak, men at stengte kiosker ikke nødvendigvis er det beste tiltaket.


– Det viktig å minne om at kioskene kan avlaste kundetrykket til dagligvare, og derfor egentlig også bør kunne holde åpent. Dette vil vi formidle myndighetene i forbindelse med fremtidige tiltak for å begrense smittespredning i osloområdet og ellers, sier Winkelman til Dagligvarehandelen.

Også for ansatte i hovedstadens Narvesen-, Mix og 7-Eleven-kiosker ble det en kort arbeidsdag lørdag. Slik så det ut hos Narvesen-kiosken ved Ammerud T-banestasjon da Dagligvarehandelen kjørte forbi i 14-tiden.

Annonse
Annonse