KBS

Fra uke 13 vil disse aktivitetsbøkene fra Musse og Helium være tilgjengelig hos Burger King i King Jr Meals over hele landet.

Burger King fjerner plastleker fra barnemenyen

Burger King skroter plastleker og tilbyr nå bøker i deres barnemeny. Bøkene er skrevet av skandinaviske forfattere.

Publisert Sist oppdatert

– Mange av restaurantene våre har lekerom hvor de yngste gjestene våre får utløp for energi. Nå håper vi også å bidra til økt leselyst og hjernetrim, sier Norgessjef Olav Bæverfjord i Burger King i en pressemelding.

De nye barne- og aktivitetsbøkene er produsert i Europa og hele produksjonen er svanemerket. Initiativet vil resultere i en betydelig reduksjon i utslipp og plastforbruk ved Burger Kings restauranter i Norge.

– Vår erfaring er at plastleker ofte brukes noen få ganger før de kastes. Vi håper og tror at de nye bøkene varer lenger, og er veldig glade for å lansere disse bøkene i Norge. Andre kjeder har inkludert bøker i sine barnemenyer tidligere, men vi er tidlig ute med svanemerkede bøker som er produsert i Europa, sier Bæverfjord.

Burger King samarbeider med skandinaviske forfattere.

– Vi ønsker at gjestene våre skal kjenne seg igjen i historien som blir fortalt. Derfor har vi valgt å samarbeide med skandinaviske forfattere, avslutter Bæverfjord.

De første bøkene er aktivitetsbøker i Musse og Helium-serien. Aktivitetsbøker fra Musse og Helium vil være tilgjengelig hos Burger King i King Jr Meals over hele Norge fra uke 13. Sommerens bokkampanje består av fire bøker fra Musse og Helium.

Powered by Labrador CMS