Circle K støtter chat-kanal
Foto

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB

­Circle K inngår avtale med Mental Helse Ungdom

Publisert: 30. juni 2022 kl 10.55
Oppdatert: 30. juni 2022 kl 11.46

Når sommeren begynner, går selvmordstallene opp. Frivillige på Mental Helse Ungdoms hjelpechat snakker med ungdom som gruer seg til sommeren, og dem som ikke orker å leve lenger, men som ber om hjelp en siste gang før de gir opp. 

Gjennom to år med pandemi, kutt i tilskudd og stadig økende pågang fra unge som sliter, har Circle K stått sammen med Mental Helse Ungdom for å sikre dette tilbudet til unge som sitter med tunge tanker. 

I 2020 donerte energistasjonene 1 krone per fylling eller lading i hele desember, noe som resulterte i 1,1 millioner kroner til Mental Helse Ungdoms chat. I 2021 gjentok Circle K kampanjen og kunne øke støtten til 1,24 millioner kroner. Det skulle vise seg å være helt avgjørende, fordi Circle K var den eneste støttespilleren og sørget egenhendig for at chatten kunne drives videre. 

Samarbeidet har båret frukter, og i august kan Circle K og Mental Helse Ungdom hilse velkommen til frivillig nummer 100.

Nå ønsker Circle K å bidra til mer forutsigbarhet og har derfor inngått en avtale med Mental Helse Ungdom som sikrer støtten og samarbeidet rundt chatten som sikrer drift ut 2024.

For fagleder av hjelpechatten i Mental Helse Ungdom, Silje Christine Austveg, er avtalen gode nyheter: 

– Nå kan vi planlegge mye mer av aktiviteten fremover istedenfor å bare se noen måneder av fremtiden. Vi usikkerhet knyttet til driften, noe som er viktig for både de som skriver inn, men ikke minst også for de frivillige. Det er helt fantastisk å vite at vi er sikret drift ut 2024, takket være Circle K som brenner for barn og unges psykiske helse, sier Austveg i en pressemelding.

Direktør for bærekraft og kommunikasjon i Circle K, Kjetil Foyn, mener avtalen er viktig for hele konsernet.

– Vi og våre ansatte er veldig opptatt av trygge gode oppvekstvilkår, og barn og unges psykiske helse. Over hele landet snakker vi med unge som er innom stasjonene, og vi møter mange som vi ser trenger mer hjelp enn de får, sier Foyn, og presiserer:

– For oss handler denne avtalen om mye mer enn bare å bidra med penger. Det at flere av våre ansatte er frivillige i hjelpechatten viser det ganske tydelig. Vi er imponerte over og stolte av MHU sitt arbeid, og mener hjelpechatten er et utrolig viktig lavterskeltilbud som vi ønsker å støtte videre.
 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb