KBS

Foto: Terje Pedersen, NTB

Naf krever handling fra regjeringen på høye drivstoffpriser

Prisen på drivstoff kryper oppover og nærmer seg 30 kroner literen. Naf mener staten må gripe inn med offensiv bruk av statlige midler.

Publisert Sist oppdatert

– Vi får mange henvendelser fra Naf-medlemmer som rammes av de høye drivstoffprisene. Mange er opprørte og mener avgiftene til staten nå må settes ned for å dempe prispresset, sier Camilla Ryste i Norges Automobil-Forbund (Naf).

Prisen for én liter drivstoff inkluderer både veibruksavgift, moms og CO2-avgift.

– Dette er faktorer regjeringen styrer. Med en dieselpris på 25 kroner vil 40 prosent være avgifter. Dette kan og må regjeringen nå gjøre noe med, sier Ryste.

Hun er bekymret for utviklingen og sier det er særlig foruroligende med tanke på at de økte prisene kommer i tillegg til økte strømpriser og en generell prisvekst i samfunnet.

– En bilist som kjører 12.000 km per år, med gjennomsnittlig drivstofforbruk på 0,65 liter per mil, får nå en årlig ekstraregning på over 6.000 kroner med dagens drivstoffpriser, sier Ryste.

Regnestykket sammenligner dagens priser på 25 kroner literen med hvordan situasjonen var for kort tid siden, da prisen lå på 17 kroner literen. Det er en økning på 47 prosent, ifølge Naf.

Powered by Labrador CMS