Utforkjøringen skjedde på riksvei 92, 500 meter fra brua i Karasjok i retning Finland. Foto: Kjell Harald Sæther, NTB

Tankbil kjørte av veien i Karasjok

Publisert: 21. november 2022 kl 23.16
Oppdatert: 22. november 2022 kl 09.26

(Saken er oppdatert)­

– Det meldes ikke om personskade, men det kan være fare for eksplosjon, skrev Finnmark politidistrikt på Twitter.etter at en tankbil fylt med bensin kjørte av veien i Karasjok like etter 19.30 mandag kveld.

Veien ble stengt og syv husstander måtte evakueres på grunn av eksplosjonsfare, ettersom det lekket bensin fra bilen. Utforkjøringen skjedde på riksvei 92, 500 meter fra brua i Karasjok i retning Finland.

Først i 9-tiden tirsdag morgen var tankbilen tømt for bensin, etter det som blir beskrevet som et utfordrende arbeid.

– Tankbilen hadde 38.000 liter bensin i tankene. Bensinen er nå overført til en annen tankbil, og alle de evakuerte har fått beskjed om at de kan flytte hjem, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

De evakuerte oppholdt seg på hotell og hos kjente mens tømmingen av tankbilen foregikk. Ingen ble skadd i ulykken.

– Veien ble delvis åpnet etter at tankene var tømt. Morgentrafikken og skoletrafikken ble sluppet gjennom, men strekningen er nå stengt igjen mens arbeidet med å få tankbilen opp fra grøfta pågår, opplyser operasjonslederen.

Annonse

Politiet jobber nå videre med å avdekke årsaken til at tankbilen havnet utenfor veien. Sjåføren skal avhøres i løpet av dagen.

(©NTB)

Ledige stillinger – Dagligvarejobb