KBS

Mari Singstad i Circle K Norge ser tilbake på fem års samarbeid med Too Good To Go. Foto: Regine Dalen Birkeland, Circle K Norge

500 000 poser overskuddsmat reddet på fem år

I løpet av fem år har nordmenn reddet nesten 500 000 poser med overskuddsmat ved Circle K-stasjoner over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

­Samarbeidet mellom Circle K Norge og Too Good To Go fyller fem år.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling og redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier Mari Singstad i en pressemelding.

Singstad leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

Hun forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

Tidlig ute med matredding

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge.

I løpet av fem år har Circle K-kunder reddet mat tilsvarende 1222 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til om lag 14 500 mobiltelefoner.

I dag kan man redde mat ved mer enn 200 Circle K-stasjoner.

Powered by Labrador CMS