Annonse

Får skryt for kriseledelse

– Vi ser at fellesskapsfølelsen forsterkes i krisetider. Det er mange som gjerne ønsker å hjelpe, men ikke helt vet hvordan. Vi håper vi kan bidra til å vise hvor enkelt det kan være, som å ringe en som er ensom eller tilby deg å ta handleturen for de i karantene, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i Rema 1000 Norge i en artikkel på rema.no. Omtrent det samme sier han også i reklamefilmer som vises på TV i disse dager.

På Facebook-gruppen «Koronavett for merkevarer» skrev initiativtaker og moderator Jørgen T. Helland allerede 19. mars at «en merkevare som åpenbart har hurtigpugga manuset til katastrofefilmen vi nå alle er midt oppi er Rema 1000». Helland, som til daglig arbeider i reklamebyrået Los & Co., skriver at Rema 1000 ser ut til å forstå veldig godt hvordan de skal være en del av stemningen i samfunnet og samtidig levere på deres egne løfter.

«Det er ingenting her som ikke er "on brand" for Rema, og heller ingenting som er upassende eller kan beskyldes for å kapitalisere på krisen. Men det som er fraværende fra Remas tilnærming er kanskje det viktigste: aggressive, tilbudsorienterte kampanjer», skriver han videre. Hans konkludere med at Coop og Menys tilnærming er mer distansert og mindre personlig. «Selv om begge har raskt snudd seg rundt og fått på plass informasjon om smittevern, er fraværet av ledere påfallende», heter det i analysen.

 

Annonse
Annonse