Kjedenytt

Rema har halvert CO2-utslippene

Rema 1000 har halvert sine CO2-utslipp siden 2013, og rangeres av CDP som beste nordiske aktør i sin bransje for andre året på rad.

Publisert Sist oppdatert

– Denne utmerkelsen kommer samtidig som verdens ledere er samlet i Davos for å enes om klimatiltak. Vi hadde aldri vært der vi er i dag uten tydelige ambisjoner og hardt arbeid. Det er det som må til i Davos også. Heldigvis ser vi gang på gang at bærekraftige tiltak også blir lønnsomme økonomisk. Dette gjør meg utrolig stolt, og jeg vil takke alle som bidrar til at vi går fremover. Vi blir bare mer motivert til å jobbe videre med bærekraftige tiltak av dette, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i Rema 1000 i en pressemelding.

Over 8400 av verdens største selskaper rapporterte i 2019 sitt klimaarbeid til CDP. 2,1 prosent av selskapene fikk karakteren A, blant disse kun seks norske. Rema 1000 er den eneste i sin bransje som fikk toppkarakter i Norden.

Siden 2013 har Rema 1000 halvert sine utslipp, ti år før målsatt tid. Reduksjonen på 33 648 tonn CO2e tilsvarer 13 459 biler på norske veier i ett år eller 6730 ganger rundt jorden med fly.

Kaia Østbye Andresen er sjef for miljø- og bærekraft i Rema 1000, og leder dette arbeidet.

– Det er mange tiltak som sammen gir resultater. Bytte av skadelig freon-gass til klimavennlige kjølegasser har alene redusert utslipp fra kjølegasser med 60 prosent siden 2013. Utslipp fra elektrisitet er halvert som følge av bytte til LED-belysing. Vi har vært ledende på togtransport de siste årene, og over 80% av transporten til våre lager går på skinner. I tillegg er vi langt fremme i bransjen på reduksjon av matsvinn og plastforbruk, sier hun.

Satsing på miljøvennlige bygg står sentralt i dagligvarekjedens ansvarsarbeid, og siden 2016 har det blitt åpnet mer enn tretti miljøbutikker. Disse butikkene er utviklet i samarbeid med Snøhetta og SINTEF og bruker opptil 50 prosent mindre energi enn andre butikker.

Om CDP:

CDP er en stiftelse som hjelper næringsliv og myndigheter å få bedre oversikt over egen klimapåvirkning. De forespør årlig rapportering på klimaledelse og klimaarbeid fra over 8400 ulike selskaper i over 90 ulike land. Rema 1000 valgte i 2013 som første privateide virksomhet i Norden å rapportere sitt klimaarbeid til CDP. Dette inkluderer direkte forbruk av fossilt brensel, bruk av strøm og fjernvarme samt utslipp knyttet til reisevirksomhet, distribusjon av varer og lekkasje på kjølemedier. I tillegg til Rema 1000 fikk Evry, DNB, Borregaard, Grieg Seafood og Veidekke toppkarakter i Norge.

Powered by Labrador CMS