Annonse
Leder

Vi er stolte av dere!

Derfor vurderes nå også ansatte i ulike funksjoner i dagligvare- og servicehandelen som personer i samfunnskritiske stillinger. I visse tilfeller gjelder det også de butikkansatte. Butikker, kiosker med bredt vareutvalg og bensinstasjoner er alle avhengige av arbeidskraft for å kunne holde åpent, derfor vil det være mulig for enkelte å få tilgang på barnehage- og skoletjenester dersom det er strengt nødvendig.

Denne viktige avklaringen kom fra regjeringen forrige helg, sammen med en rekke andre tiltak som skal støtte utsatte bedrifter. Vi er glade for at myndighetene erkjenner samfunnsnytten i arbeidet butikkansatte utfører. De siste dagene har mange av dem stått overfor sine mest krevende arbeidsdager noen gang, særlig i forrige uke da mange nordmenn mistet hodet og panikkhamstret doruller(!) og matvarer.

Det er menneskelig å bli redd, både for egen helse og for ikke å ha nok mat.

Tidspunktet for når storhandlerne for alvor rant inn i butikkene, korresponderer med pressekonferansen forrige torsdag der tusenvis ble pålagt å gå i karantene. Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at mange av hamstrerne var folk på vei hjem fra jobb til hjemmekarantene – som kjøpte inn varer som skulle holde resten av karantenetiden.

Det er menneskelig å bli redd, både for egen helse og for ikke å ha nok mat. Samtidig understreker denne uansvarlige, usolidariske oppførselen hvor utsatte butikkmedarbeiderne er. De står i fremste rekke i matforsyningen, og er sammen med helsearbeidere kanskje den yrkesgruppen som nå står i størst fare for å bli smittet av koronaviruset.

Derfor er det bra at samtlige dagligvarekjeder har tatt offensive grep for å minimere smittefaren mest mulig. Samtidig skal de butikkansatte ha all ros for pågangsmotet og dugnadsviljen de viser i denne vanskelige tiden. Vi ser dere, og vi er stolte av dere.

Annonse
Annonse