Leverandørnytt

Alle flaskene til Coca-Cola skal lages av 100 prosent resirkulert plast, bortsett fra etikett og kork fra mars 2021.

Coca-Cola European Partners forsterker klimaambisjonene

Coca-Cola European Partners vil redusere klimagassutslipp fra alle utslippskategorier i hele verdikjeden med 30 prosent innen 2030, sammenlignet med 2019.

Publisert Sist oppdatert

Målet for virksomheten er netto nullutslipp innen 2040, i tråd med 1,5-gradersmålet og Paris-avtalen.

– Tidligere i høst kunne vi fortelle nyheten om at vi bare kommer til å bruke 100 prosent resirkulert plast på alle våre norskproduserte plastflasker fra mars 2021. Denne overgangen vil være et viktig bidrag i arbeidet med å redusere utslippene fra vår verdikjede, sier kommunikasjonsdirektør Per Hynne Coca-Cola European Partners Norge i en pressemelding.

Den nye planen innebærer at Coca-Cola European Partners (CCEP) vil redusere klimagassutslipp i alle fem områdene av verdikjeden: Ingredienser, emballasje, produksjon, transport og kjøling. Selskapet vil fokusere spesielt på å redusere utslipp i kategorien som kalles «scope 3», som er indirekte utslipp knyttet til kjøp av andre varer og tjenester.

CCEPs nye handlingsplan støttes med en treårig investering på 250 millioner euro, som skal benyttes i innsatsen med å kutte utslippene fra virksomheten.

Powered by Labrador CMS