Annonse
For  Møllerens har mars vært dobbelt så stor som normalt.
Møllerens

Doblet salget ute i butikkene

– Siden myndighetene innførte de strengeste tiltakene, har vi produsert alt vi klarer til å få gjennom systemet. I dagligvarebutikkene har vi doblet salget i mars, sier salgs- og markedsdirektør Jan Tvinnereim i Møllerens til Dagligvarehandelen.

Det er 2kg hvetemel som er mest etterspurt hos Møllerens.
2kg hvetemel er mest etterspurt hos Møllerens.

– Det er ingen fare for at vi har for lite mel i Norge, så det er ingen grunn til å lagre mel hjemme. Vi har nok kapasitet og råvare, forsikrer Tvinnereim, som forteller at de har trappet opp produksjonen.

– Våre tre møller har gått for full maskin de siste ukene. Vi har positive ansatte som har stått på noe voldsomt, og de fortjener masse skryt. Vi har produsert så mange kilo at vi nesten ikke tror det selv. Vi var ikke forberedt på at salget skulle stige så mye.

Etter at skoler og barnehager ble stengt for noen uker siden, og flere har hjemmekontor, har det ført til en enorm bakebølge i landet.

– Baking blir kanskje en naturlig del av hverdagen når folk må bruke mer tid hjemme. Vi er i tett dialog med våre kunder, og har valgt ut produkter vi anser som de viktigste å fylle hyllene med, som for eksempel hvetemel i ulike varianter, sier Tvinnereim.

– Hvordan blir påsken for dere?

– Vi har fundert en del på det. Siste innspurt før påsken har vi alltid hatt et stort trykk, men nå skal ikke folk på ferie eller på hytta. Dette er en helt ny situasjon. Bestillingene er store og etterspørselen er stor, men vi skal holde møllene i gang, lover Tvinnereim.

Annonse
Annonse