Leverandørnytt

Fra venstre: Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS, John Forseth, daglig leder i Matpartner AS og Anne Nakstad, styreleder i Matpartner AS. Foto: Grilstad.

Grilstad og Matpartner satser sammen på fersk ferdigmat

Grilstad utvider produktspekteret til også å omfatte fersk ferdigmat ved å gå inn på eiersiden i den trønderske ferdigmatbedriften Matpartner.

Publisert Sist oppdatert

– Felles trøndersk eierskap og matkultur vil øke konkurransekraften til begge selskapene i en varegruppe i sterk vekst, sier konsernsjef Jørgen Wiig i Grilstad i en pressemelding.

Grilstad går inn som medeier i Matpartner med en andel på 49 prosent. Bakgrunnen er at begge selskapene ønsker å vokse i markedet for fersk ferdigmat og måltidsløsninger.

John Forseth, daglig leder i Matpartner, tror partnerskapet med Grilstad åpner nye muligheter for begge selskapene.

– Utgangspunktet er at vi blir sterkere sammen. Ved å kombinere kompetansen og styrkene til begge selskapene, er ambisjonen å bli en ledende leverandør i det norske markedet, både til dagligvare og til hotell, restaurant og service-markedet, sier Forseth, som mener samarbeidet er strategisk viktig for videre vekst i begge selskapene.

– Vi ser en endring i folks spisevaner, og ferske ferdigretter er en av få kategorier som har god vekst. Vi tror at forbrukerne vil foretrekke måltidsløsninger og tilbehør som er enkle å lykkes med. Vi ser også at mangel på kokker i hotell, restaurant og service-markedet har ført til økt behov for «ready to heat»-konsepter, sier Wiig, og fortsetter:

– Sammen med Matpartner har vi ambisjon om å bidra til innovasjon og utvikling av nye produkter innenfor disse markedene.

Det er to trønderske aktører med helt ulik kompetanse som nå går sammen. Matpartner har unik kompetanse innen utvikling og produksjon av ferdigretter og måltidsløsninger. Grilstad har flere sterke merkevarer, tilgang på råvarer og et etablert markeds- og salgsapparat.

Grilstad er markedsleder innenfor spekevarer og frosne hamburgere, og hadde i 2019 en omsetning på 1,8 milliarder kroner. Grilstad har om lag 400 ansatte fordelt på fire egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Brumunddal og Østersund, og egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og storkjøkken.

Matpartner er en betydelig leverandør av middags- og lunsjretter til dagligvare og storkjøkken. Selskapet ble etablert i Klæbu i 1997, og flyttet i 2016 inn i et moderne produksjonsanlegg i Melhus. Matpartner har 64 ansatte og hadde en omsetning på cirka 200 millioner kroner i 2019.

Powered by Labrador CMS