Annonse
I påsken spiser vi dobbelt så mange egg som vanlig, og tre ganger så mye bacon. Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX  
Nortura

I rute med påskematen

Hvert år, og kanskje spesielt i år, får Nortura spørsmål om det blir nok egg til påske. Salget av egg har økt det siste året. De siste ukene har folk handlet ekstra mye og vanligvis dobles eggforbruket i påskeuken. Direktør for Nortura Egg, Bjørn Tore Hansen, forteller at det er ingen grunn til å hamstre.

– På våre eggpakkerier er det full aktivitet og vi henter inn ekstra egg fra produsentene våre for å ha en buffer. Selv om det har vært noe mindre egg i butikkene den siste tiden, er vi i rute med påskeleveringene og skal levere det samme volumet vi vanligvis gjør til påskeuken, sier han i en pressemelding. 

Arbeidshverdagen i Nortura påvirkes av korona og på eggpakkeriene er det innført en toskiftsløsning som et av flere smittevernstiltak.

– Det innebærer at vi er færre medarbeidere på jobb om gangen, men utvider dagene slik at vi har et ekstra skift som jobber frem til 22/23 på kvelden. Vi har samtidig forsterket våre allerede strenge hygienerutiner og renhold, sier Hansen i meldingen.

Også de andre typiske påskevarene er i rute. I tillegg til rundt 25 millioner egg, spiser nordmenn cirka 2 millioner pakker bacon og rundt 16 millioner grillpølser i påskeuken. Når det kommer til påskens festmat, lammelår og lammestek, kjøper vi rundt 1.500 tonn i påsken og ukene før.

– Det er selvfølgelig mulig at kjøpemønsteret endrer seg i år. Med færre skiturer og mer tid til å lage mat, blir kanskje noen av grillpølsene byttet ut med flere lammemåltider, sier innsiktssjef i Nortura, Knut Jacobsen i en pressemelding.

Annonse
Annonse