Annonse
Q-Meieriene

– Krevende dager, heldigvis er vi vant til å snu oss raskt rundt

– Nye utfordringer dukker opp hele tiden. Ting går fort og endringene skjer time for time. Det betyr at alle som er på jobb må være fleksible og yte mye ekstra. Jeg er imponert over innsatsen i alle ledd, sier Søbstad i en pressemelding.

Q-Meieriene jobber nå dag og natt for at forbrukerne skal få en jevn strøm av ferskvarer i butikkene.

– I den situasjonen vi er i, så er det vanskelig å se krystallklart hva som kommer til å skje. Med vårt løpende beredskapsarbeid håper vi å kunne holde i gang vår varestrøm gjennom hele kriseperioden, sier Q-Sjef Bent Myrdahl i en melding.

– Ved å opprettholde forsyningen av «må bare ha det»-varene, tror vi at det også kan bidra til å bremse hamstringen, sier Myrdahl.

Nye måter 

Det som bekymrer mest i tiden fremover er tilgangen på personell. For de som jobber i produksjonen er det ikke mulig å ha hjemmekontor. Noen må være på meieriet.

– Den nye hverdagen utfordrer måten vi jobber på. Det innebærer blant annet å gjøre nødvendige omrokkeringer. Denne situasjonen har gitt oss mulighet til å teste hvor fleksible vi egentlig er. Internt merker vi at det er stor villighet til å bidra der det trengs, sier Søbstad.

Fra lageret melder Entri Tsipi om mange lange arbeidsdager og kvelder for alle i produksjonen.

– Jeg trodde ikke det var mulig å levere så mye melk, men det har vi faktisk klart. Den siste uka har vært veldig travel, og det blir spennende å se hvordan neste uke blir. Motivasjonen fremover er å levere like høy kvalitet til kunde og forbruker.

For å overholde de gjeldende råd og regler fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet kommuniseres det blant annet ved å bruke utestemme inne.

– Vi må selvsagt være ekstremt nøye med hygienen og holde god avstand til hverandre. Derfor går det i høylytt roping for å kommunisere med kolleger. I en stor produksjonshall med mye støy kan det være slitsomt, men vi prøver å se humoren i det og holde motet oppe, sier Tsipi.

Melk og meierivarer nok til alle 

Sist torsdag måtte butikker og politikere be folk om å ikke hamstre dagligvarer. Lillian Findalen som er meierisjef på Gausdal sier at man ikke trenger å uroe seg over tilgangen på Q-produkter i butikk.

– Melkehentingen foregår som normalt. Per i dag har vi en komplett verdikjede, og leverer alle produkter. Så langt er det ingenting som tyder på at produksjonen skal få problemer, sier Findalen i en pressemelding.

Annonse
Annonse