Leverandørnytt

Orkla satser i Trondheim.

Orkla bygger nytt godtelager til 100 millioner

Orkla vil investere rundt 100 millioner i nytt godteri- og sjokoladelager på Nidar-fabrikken i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Byggearbeidet skal etter planen starte opp våren 2021, og lageret forventes å være innflytningsklart i løpet av 2022. Det nye lagerbygget skal være energieffektivt og bruke miljøvennlige energikilder.

– Et moderne og miljøvennlig lager gir oss en helt annen fleksibilitet enn vi har i dag. Ved å få lager tett på fabrikken unngår vi unødvendig transport av råvarer og produkter, og vi reduserer dermed CO2-utslippene våre betydelig, sier Anders Greiff, Supply Chain direktør i Orkla Confectionery & Snacks Norge i en pressemelding.

Selskapet har leid eksternt lager på Dora gjennom flere år. Etter hvert som Nidar-sjokolade, Smash!, Bamsemums, Laban Seigmenn og annet godteri blir produsert på fabrikken, fraktes de fortløpende med trailer de tre kilometerne ned til lageret på Dora. Det blir det en endring på når det nye lageret står ferdig i 2022.

– Vi unngår lastebiltransport gjennom byen. Samtidig ruter vi om all varetransport, bort fra Bromstadvegen, noe som gir sikrere trafikkforhold foran Strindheim skole, sier Øystein Karlsen Rande, fabrikksjef på Nidar i en melding.

Powered by Labrador CMS