Annonse
Slik vil Fun Light-flaskene av kun resirkulert plast se ut.

Orkla satser på miljøvennlige saftflasker

– Vi er opptatt av å gjøre emballasjen vår mer miljøvennlig og er glad for at vi snart kan introdusere Fun Light-saft i en helt ny flaske laget av 100 prosent resirkulert plast, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge i en pressemelding.

Fun Light blir den første aktøren i det norske markedet for sukkerfri saft med flasker laget av 100 prosent resirkulert plast. Produksjonen av de nye Fun Light flaskene skal etter planen starte i april og vil rulles ut i butikk fortløpende. 

Sparer miljøet for 180 tonn ny plast 

I fjor ble det solgt rundt 8,2 millioner flasker sukkerfri saft fra Fun Light i Norge. 

– Med overgangen til 100 prosent resirkulert plast i drikkeflaskene, regner vi med å kutte bruken av ny, oljebasert plast med om lag 180 tonn, noe som tilsvarer utslipp fra over 500 biler per år i Norge, sier Johanne Kjuus, bærekraftansvarlig i Orkla Foods Norge i melding. 

Samtidig med at Fun Light lanserer de nye, resirkulerte flaskene, introduserer de et nytt merke på etiketten.

– Vi vet at mange ønsker informasjon om resirkulering og klimapåvirkning på produktemballasjen. For å gjøre det enklere for forbruker å ta bevisste valg – velger vi nå å synliggjøre dette på emballasjen enda tydeligere, forteller Johanne. 

Skal brukes igjen og igjen

Overgangen er en del av Orkla sitt arbeid med å øke bruken av resirkulert plast, samtidig er det viktig at flaskene inngår i et sirkulært løp og resirkuleres. 

– Vi ønsker at hver eneste av våre saftflasker skal pantes, slik at de kan gjenvinnes og bli til ny emballasje. Nå tar vi nye grep for å få enda mer miljøvennlig emballasje, og vi håper det blir godt mottatt av forbruker, sier Johanne.

Annonse
Annonse