Leverandørnytt

Produksjonen av Sunniva iste flyttes hjem til Norge.

Produksjonen av Sunniva iste flyttes til Norge

I mars flyttet Tine produksjonen av Sunniva iste hjem til Norge. Dette er i tråd med selskapets satsning på bærekraft og tydelige visjon om å skape et levende Norge.

Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med Petpack Drikker AS blir Sunniva iste fremover tappet i Aurskog.

– Vårt mål er å produsere så mange produkter som mulig i Norge. Alle meieriproduktene våre produseres i Norge. Vi har i tillegg noen få merkevarer som blir og har blitt produsert i utlandet. Det å flytte denne produksjonen til Norge er både mer miljøvennlig og det bidrar til å sikre norske arbeidsplasser, sier leder for bærekraft i Tine, Bjørn Malm i en pressemelding.

Sparer miljøet

Endringene er et av bidragene for at Tine skal nå bærekraftmålene.

– Sunniva iste er et viktig produkt for Tine og vi må se på alle våre produktlinjer når vi steg for steg jobber for å senke våre klimagassutslipp. Iste-porteføljen vår er den mest solgte isteen i Norge og vi er veldig stolte av at den nå blir laget i Norge hos Petpack Drikker AS, sier Malm.

CO2-reduksjon på 27 tonn

At produksjonen nå flyttes til Norge tilsvarer en transportreduksjon på hele 190 trailerlass i året fra Tyskland til Norge, hvilket tilsvarer en CO2-reduksjon på 27 tonn.

– Vårt mål er at Tines verdikjede skal fjerne mer klimagasser enn den slipper ut. Da må vi snu hver stein og gjøre bærekraft til en integrert og kommersielt viktig del av virksomheten, sier Malm.

Powered by Labrador CMS