Leverandørnytt

Bytter ut plastsugerør og planter trær

Capri-Sun erstatter plastsugerørene med 100 prosent gjenvinningsbare papirsugerør.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig innledes et samarbeid med organisasjonen OneTreePlanted, som planter trær for å tilbakeføre livsmiljøer for utrydningstruede dyrearter.

Overgangen fra plast- til papirsugerør gjennomføres på samtlige europeiske markeder.

Selskapet har som må å gjøre Capris-Sun-emballasjen 100 prosent gjenvinnbar, og har de siste ti årene redusert materialbruken per forpakning med 33 prosent. Planen er å bli verdens mest bærekraftige stilldrikke for barn.

Samtidig som sugerørene endres, sjøsettes initiativet «Straws for Trees» sammen med organisasjonen OneTreePlanted. Hensikten er å kompensere for produksjonen av de nye sugrørene gjennom å plante trær i Uganda. Samarbeidet innebærer at Capri-Sun vil plante samme antall trær som går med for å produsere de nye papirsugerørene for samtlige EU-land.

– I Capri-Sun er vi motiverte for å gjøre vår del for å minimere klimapåvirkningen vår, sier Fatima Nitz, senior portfolio & activation manager for Capri-Sun i Coca-Cola European Partners.

De nye papirsugerørene er utviklet av selskapets forsknings- og utviklingsteam. De lages av av FSC-sertifisert papir, og er nøye testet for å oppfylle bærekrafts- og hygienekrav, opplyses det i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS