Leverandørnytt

Godt år for Agra-konsernet

Agra-konsernet, med selskapene Mills AS, Foodmark AB og Stryhns-Gruppen AS, økte omsetningen med 10 prosent til 4,53 milliarder og fikk et driftsresultat på 540 millioner for 2020.

Publisert Sist oppdatert

Omsetningsøkningen er ifølge konsernet drevet av sterke merkevarer og stabil drift i alle datterselskaper i Skandinavia. Nedgang i servicekanalen grunnet Covid-19, ble kompensert med et sterkt dagligvaremarked. Resultatforbedringen er i vesentlig grad påvirket av svak krone og overføringseffekten fra den svenske og danske virksomheten.

Selskapet opplever fortsatt god utvikling i 2021, men forventer at en kraftig økning i råvare- og emballasjeprisene samt et mer normalisert marked og en sterkere norsk krone vil påvirke resultatene fremover.

– Vi har sett mange ulike og til dels ekstreme utslag gjennom pandemien. I det lange bildet er vi mer opptatt av utvikling og nysatsingene enn vi er av regnskapstallene, men vi står sterkt og er klare for å møte fremtiden, sier konsernsjef i Agra, Knut Heje i en pressemelding.

– I forbindelse med nedstengte samfunn har det meste av forbruket i serveringskanalen flyttet seg til hjemmet. Det, kombinert med en stopp i grensehandelen, har gitt et ekstraordinært oppsving for dagligvarekanalen, legger han til.

Under pandemien har konsernet vært opptatt av å være leveringsdyktig i en krevende tid. Heje ser tilbake på et utfordrende, men samtidig solid år for konsernet, og han er fornøyd med at ingen ansatte har vært permittert til tross for at enkelte stillinger i praksis har falt bort.

Jeg er veldig takknemlig for alle våre ansatte som har vist en ganske utrolig omstillingsevne.

– I det ekstraordinære året som har gått, har mye dreiet seg om å sikre vår leveranseevne og et tett samarbeid med ledelsen i alle tre land. Jeg er veldig takknemlig for alle våre ansatte som har vist en ganske utrolig omstillingsevne, sier Heje.

Det har vært bred vekst i dagligvarebransjen, og de nye plantabaserte satsingene er ikke noe unntak. Agra-konsernet satser tungt innenfor plantebasert mat. 80 prosent av råvarene som norske Mills AS benytter er allerede plantebaserte. Det nye merket Plantego’ har også fått god mottagelse. Heje mener Agra-konsernets satsing på plantebasert mat er et sterkt bidrag til det grønne skiftet.

– Tiltakene og satsingene våre må ses i sammenheng med vårt ønske om å være en pådriver for bærekraftig matproduksjon og forbruk. Alle selskapene våre har forpliktet seg til 1,5-gradersmålet i Paris-avtalen og allerede i år blir Mills’ produksjon klimanøytral. Vi ønsker å bli helt klimanøytrale i samtlige av selskapene våre, sier Heje.

Mens 2021 har begynt der 2020 slapp, påpeker Heje at tiden fremover kan bli en langt større utfordring.

– Vi er forberedt på en normalisering på andre siden av pandemien, med press både på topp- og bunnlinje. Vi ser stadig nye toppnoteringer i pris for råvarer vi er helt avhengig av i vår produksjon. Dette vil nok også slå ut på prisnivået i dagligvare, sier Heje.

Powered by Labrador CMS