Leverandørnytt

Polarbröd er tilbake etter storbrannen

Den 27. januar ble første spadetak satt for Polarbröds nye bakeri i Älvsbyn. Målet er at de første Polarbrödene skal bakes i ny fabrikk i slutten av oktober 2021.

Publisert Sist oppdatert

Brannen som totalskadet bakeriet i august i fjor, har påvirket Polarbröd og bedriftens produksjon betydelig. Før brannen var Polarbröd Sveriges tredje største brødprodusent og eksporterte til flere land i Europa. Da brannen inntraff, ble det besluttet å prioritere svensk og norsk dagligvarehandel, ifølge en pressemelding fra Findal & Krogh, som har hatt ansvar for salg og markedsføring av Polarbröd siden det ble lansert i 2002.

Det har aldri vært noen tvil om at bakeriet i Älvsbyn skulle bygges opp igjen. I tiden etter brannen har styret i Polarbröd investert totalt 359 millioner svenske kroner til oppbyggingen av nytt bakeri. Så sent som på styremøte i april i år ble det besluttet en tilleggsinvestering på 55 millioner som blant annet skal gi økt kjølekapasitet og ytterligere brannforebyggende tiltak. I tillegg har Polarbröd investert 75 millioner i eget bakeri i Bredbyn for å øke kapasiteten og bredden i sortimentet.

– I den vanskelige tiden vi har vært igjennom, ønsker vi å rette en varm takk for all hjelp og støtte vi har mottatt av alle samarbeidspartnere. Dagligvarekjedene har hele veien vært en viktig støtte og bidratt slik at vi så raskt som mulig kunne tilby Polarbröd til våre kjære kunder. Vi har også fått mange hyggelige hilsninger fra forbrukerne som ser frem til å finne oss i hyllen igjen. Dette har varmet i en vanskelig tid og samtidig styrket oss i troen om at vi kommer tilbake, sier daglig leder Jarle Findal i Findal & Krogh.

Så tidlig som i september 2020 startet samarbeidet med et annet bakeri. De sa seg villige til å bake Polarbröd frem til det nye bakeriet sto klart. Siden brødene blir bakt av andre bakere, har Polarbröd valgt å kalle disse for Polarkompis. De er ikke helt identiske med sine forgjengere, men er ifølge Findal et godt alternativ i tiden frem til originalproduktene er tilbake ved årsskifte.

– Vi har hatt noen utfordringer i forhold til kvaliteten på Polarkompis. Men etter forskjellige tilpasninger føler vi nå at vi har kommet frem til en kvalitet og smak vi er fornøyd med, sier marketingdirektør Jenny Jeppsson i Polarbröd AB.

– Originalen Polarbröd Hvete bakes på vårt eget bakeri i Bredbyn, og har fra før påske vært på plass i butikkene i Norge. Vi kan derfor stolt melde at vi nå er 100 prosent leveringsdyktige på alle tre storselgerne våre: Havre, Fullkorn og Hvete.

Powered by Labrador CMS