Annonse
Lofotens makrellteam gjør seg klare til avreise fra fiskemottaket i Selje. 
Et hvert seriøst sykkelteam må ha egen følgebil. Bjørn Håkon Liland vfigurerte som teamleder og følgebilsjåfør på «team kortreist».
Daglig leder Øystein Rist i Lofoprodukt stilte med spesiallaget sykkel til anledningen. Fabrikksjef Wenche Bjørkeng på makrellfabrikken i Gjerdsvika er også en spreking, og hev seg på den syv mil lange turen.
Både ordfører og bygdas veterinær tok i mot syklistene på gjennomfarten. Her er det lunsj-med selvfølgelig – makrell i tomat fra Lofoten
I Vanylven ble makrellsyklistene invitert til rådhuset.
Teamleder Bjørn Håkon Liland, som hadde kjørt helt fra Lofoten, så sitt snitt til å finansiere turen ved å selge varm solbærtoddy til teammedlemmene.
Syv mil er unngjort, fra fiskemottak i Selje til makrell i tomat-fabrikk i Gjerdsvika.
Øystein Rist hadde tatt på seg finstasen for å feire målgang: makrellslips!
Lofotprodukt

Syklet syv mil for makrellen

Sykkelturen var opprinnelig ment som et partsinnlegg i den nå avlyste rettssaken mellom Lofotprodukt og Orkla Foods Norge. Sistnevnte hadde blant annet bestridd Lofotprodukts rett til å kalle makrell i tomat-produktet sitt kortreist.

Partene inngikk imidlertid et forlik før saken nådde rettsapparatet, men daglig leder Øystein Rist i Lofotprodukt ville likevel gjennomføre turen: «Når du har lovt sunnmøringer makrell i tomat langs veien, og attpåtil gratis, går det ikke an å avlyse. Jeg sykler!», sa Rist på spørsmål fra Dagligvarehandelen om turen ville bli avlyst.

Dermed gikk turen som planlagt 19. mai, og turfølget brukte cirka seks timer på den 71 kilometer lange – eller ifølge Rist – korte turen.

– Som sagt ,så gjort. Vi har syklet makrellen «hjem» fra Selje til Gjerdsvika. Det var en fantastisk tur, full av gøyale ablegøyer og mange som møtte opp langs løpya for å heie hjem den kortreiste makrellen, sier makrellsjefen, som synes turen gikk riktig så bra.

– Faktisk så bra at vi tenker på å gjøre dette til en årlig hendelse i en eller annen form.

Annonse
Annonse