Leverandørnytt

Jørgine Massa Vasstrand lanserer egen matserie i norsk dagligvarehandel.

Funkygines italienske eventyr

En av Norges største influensere lanserer pizza, pastasaus og pasta i norsk dagligvare under merkevaren Funkygine Food.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror det blir årets lansering, sier markeds- og innovasjonssjef Ceclie Woldseth i The Feelgood Company. Treningsguru og nybakt firebarnsmor Jørgine Massa Vasstrand karakteriserer lanseringen som det største hun noen gang har gjort, og kaller det «min andre baby». Baby nummer én, fem uker gamle Indigo, ligger mett i mammas fang mens Jørgine presenterer produktene sine for Dagligvarehandelens lesere.

Har mye å bevise

– Har det blitt sånn du drømte om?
– Ja! Jeg vet hvor mye de her står på og jobber, så når jeg kommer og vil ha enda en justering, så føler en seg litt kravstor. Men vi har stort sett vært enige, sier Jørgine, og ser bort på Vegard Støten, Timothy Larsson og Cecilie Woldseth i The Feelgood Company.
– Jeg føler at jeg har ekstra mye å bevise siden jeg er influenser. Jeg tenker umiddelbart på en som står opp klokken 12 og tar noen selfies. Jeg har vært veldig opptatt av å vise at det ligger hardt arbeid bak. Jeg legger sjela mi i det jeg gjør, og tror at det gjør det mer troverdig, sier hun, og bruker Funkygine-brødene fra Bakehuset som eksempel.
– De har vært en kjempesuksess. Jeg har alltid spist mye brød og vært opptatt av at maten er næringsrik. Derfor kjøper folk det også, tror hun.

Barnevennlig

– Var det gitt at det skulle bli italiensk mat?
– Ja, det kunne ikke blitt så mye annet. Vi spiser mye pasta og pizza, sier Jørgine, som er halvt italiensk, delvis oppvokst i Italia og har utgitt pasta-kokebok sammen med sin far.
I utviklingsarbeidet var det viktig for henne at produktene også skulle ha riktig konsistens for barn.
– Det har vært et mål å lage produkter som funker til flest mulig, og min kjernemålgruppe har ofte barn. Jeg har smakt ganske mange ekle pastasauser opp gjennom. Disse er mange steg opp, er næringsrike og har ingen mystisk bismak som ferdigprodukter ofte har.
– Hva gleder du deg mest til når produktene kommer i butikk?
– Å se etter dem i handlevognene til folk, og så gleder jeg meg til å se dem sammen med andre produkter i butikkhylla. Jeg synes vi har vært veldig vågale og nytenkende når det gjelder design, og tror det er produkter man vil legge merke til.

Produktene

Jørgine er familiekjær og vektlegger det sosiale måltidet. At produktene skal være litt sunnere har også vært viktig.
– Men smak er alltid hoveddriveren, understreker Cecilie Woldseth.
Pastaene, en spaghetti og en penne, inneholder 100 prosent fullkorn og mer fiber enn gjennomsnittet i kategorien.
Pastasausene finnes i to varianter, begge med rundt 95 prosent tomat og grønnsaker. Sausene er uten tilsatt sukker og inneholder mindre salt enn gjennomsnittet i kategorien.
Pizzaene er steinovnsbakt med surdeig, og med fiber i bunnen. Deigemnene er håndstrukket og fyllet er delvis lagt på for hånd. Kommer i to varianter; mozarella og pesto + pepperoni.

Når 17 millioner hver uke

Funkygine er blant Norges absolutt største influensere, med over én millioner følgere i egne kanaler og totalt 17 millioner eksponeringer hver uke.
– Hun har stor gjennomslagskraft blant personer mellom 25 og 34 år, konkluderer leder for Health-divisjonen, Vegard Støten. Funkygine kan også vise til suksess på andre områder hun har engasjert seg, som klær, bøker, TV-programmer – og eget brød. Populariteten har gjort sitt til at alle de tre kjedegrupperingene har tatt inn produktene, tillegg til Sunkost.
– Vi skal jobbe knallhardt, lover salgsdirektør Timothy Larsson. Prisnivået på produktene karakteriserer han som «på linje med andre produkter i samme kategori og kvalitet».
– Vi tenker ikke premium, men å matche andre merkevarer. Når det er sagt, er dette ekte, italiensk kvalitetsmat, så vi er ikke i bunnsjiktet heller.

Frir til kjøpmenn

– Vi skal jobbe hardt for at folk skal plukke det med seg i butikken, og jeg har et publikum som er ganske lojale, sier Jørgine, som tror «det er bankers» hvis hun først får folk til å smake.
– Vi har jobbet så mye med smak, og vet at vi kan konkurrere mot hva som helst på markedet. Men jeg er spent på hvor mange vi får til å prøve, innrømmer hun.
– Trening kommer alltid til å være en stor del av merkevaren min. Men dette er veldig gøy, og jeg har lyst til å utvikle flere produkter. Målet er å gjøre det enkelt for folk å velge litt sunnere produkter uten at det går på bekostning av smak.
Fra brødlanseringen vet hun at mange kjøpmenn gjerne gjør litt ekstra for produkter de har tro på.
– Jeg håper kjøpmennene som gjør alle disse søte butikkaktivitetene, fortsetter med det, smiler hun.

Les mer om lanseringer og The Feelgood Company i neste ukes papiravis!
Powered by Labrador CMS