Rabagast
Foto

Fra venstre: Nina Sundqvist, adm.dir Stiftelsen Norsk Mat, May Holmvik, Kåre Gunnar Westermann, (fabrikksjef), Eli- Marie Skorstad – alle fra Synnøve Finden i Namsos og Mikkel Haugstveit, markedssjef Synnøve Finden.

Spesialitet til Rabagast

Publisert: 20. juni 2022 kl 09.39
Oppdatert: 20. juni 2022 kl 09.59

­Rabagast produseres på Synnøve Findens meieri i Namsos og er en gouda. Osten ystes på tradisjonelt vis med en unik syrekultur og må gjennom minimum 12 måneders lagring i ulike trinn før den er konsumklar.

– Kjempeartig å få tildelt Spesialitetsmerket. Vi får skryt av osten og folk ringer oss for å vite hvor denne er å få kjøpt», sier fabrikksjef Kåre Gunnar Westermann i en pressemelding fra Stiftelsen Norsk Mat, som forvalter merkeordningen.

I fagjuryens begrunnelse sto følgende: 

«Rabagast er fyldig ost med god intensitet. Den er svært smaksrik med noe modningskrystaller og har en lang og god nøtteaktig ettersmak. Rabagast er en ost i særklasse!»

Rabagast er produsert på norsk melk som hentes inn fra cirka 150 gårder i namdalsregionen og den dekkes med voks for at den skal beholde den gode smaken helt til den skal spises. Den har tidligere vunnet sølv i NM i Ost.

Du får kjøpt den i utvalgte Coop Mega-butikker, Spar, Meny og CC Mat-butikker, samt i utvalgte Rema-butikker i Oslo-regionen.

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb