I fjor gikk Tine tom for julebrunosten før jul. I år skal det produseres 300 tonn.
I fjor gikk Tine tom for julebrunosten før jul. I år skal det produseres 300 tonn.

Tine produserer 80 tonn ekstra Julebrunost

Tine solgte 220 tonn Julebrunost i fjor, og ble utsolgt. I år blir det ytterligere 80 tonn.

– Hele 30 prosent av dem som kjøper Tines julebrunost kjøper ikke brunost til vanlig og vi ser at mange unge virkelig elsker julebrunosten, sier Tines merkevaresjef Kjersti R. Sæthre i en pressemelding.

150 tonn hittil

I fjor ble det helt utsolgt for julebrunosten før jul, så i år har Tine tatt grep.

– I produksjonen står vi på for å klare å produsere nok julebrunost, og vi har mange ansatte som mer enn gjerne jobber litt ekstra for å sikre julebrunost til jul. Allerede har det gått ut over 150 tonn så langt ut fra våre lagre, sier anleggssjef Frode Aurmo ved Tine Lom & Skjåk.

Mer jul i butikkene

Fjorårets nykommer Sunniva presset eple og appelsin med kanel og kardemomme har allerede vært i butikk i noen uker.

– Vi har store forventinger til at «julejuicen» blir minst like populær i år, sier Sæthre.

Det samme gjelder Tine Norsk Edamer og Tine Norsk Vellagret Edamer. Mange kjøper edamerost mot slutten av julesesongen og lagrer osten i årevis bakerst i kjøleskapet. Så lenge emballasjen er intakt, kan en Edamer klare seg i mange år.

– Mange har en spesiell lidenskap for Edamer. Osten har blitt en viktig juletradisjon i mange norske hjem, og selv om produktet er tilgjengelig gjennom hele året skjer rundt 80 prosent av salget i november og desember, forteller Sæthre.

Powered by Labrador CMS