Forsiden PåmeldingPriser Program Tidligere seminarer Nyhetsbrev


Mat & Marked 2021 1. september: Mat- og serveringsbransjen etter koronaen

Mat & Marked arrangeres onsdag 1. september på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo. Konferansen direktesendes også til digitale deltakere. 

 

Her er programmet 

09:00 Registrering og mingling

09:30 Velkommen og åpning

  • Redaktør Arne Kongsnes i Matindustrien ønsker velkommen

  • Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpner konferansen (digitalt innslag).

09:50 Overblikket 

  • Markedet – status og utfordringer fremover. Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

  • Hvordan ser fremtiden ut for norsk mat og matproduksjon etter koronaen? Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i matforskningsinstituttet Nofima. 

10:50 Kommersielt innslag

Carrier Refrigeration Norway AS ved prosjektutviklerne Steffen Holanger og Silje Marie Smitt.

 

11:00 Kaffepause

 

11:15 Slik håndterte vi krisen – og vår vei videre

Tre eksempler:

  • Fra buffet til takeaway på rekordtid. Sabrura Sticks & Sushi ved kjedeleder Preben Oosterhof, Sabrura Drift AS

  • Slik tilpasset Scandic seg tiden med korona, og slik satser vi fremover. Morten Malting, district director, Oslo og director Food & Beverage, Norway, Scandic Hotels.

  • Vekst i dagligvare snudde nedtur til opptur. Ingunn Anstensrud, daglig leder i Den Sorte Havre.

12:00 Lunsj

12:45 Skråblikket

  • Kåseri ved lokalmatekspert Frode Kristensen i Salgslaget AS.

13:05 Trendene i markedet

  • Det grønne skiftet, plantebasert mat og markedsutvikling. Agnes Bing Orgland, marketing manager Naturli' 100% plant based, Orkla Foods Norge.

  • Norsk lokalmat - fortsetter oppsvinget? Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat (tidligere Matmerk).

14:00 Kaffepause

14:15 Matens plass i samfunnet – intervju og debatt 

  • Intervju med Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Kokken Tor i Øyer, som har opplevd en eventyrlig suksess med matkasser basert på lokale råvarer. Koronaen snudde opp ned på tilværelsen for kokkegruppen Flying Culinary Circus, der Arnesen er en av de fire kokkene.  Nå deler han sine erfaringer og synspunkter.

Intervjuet følges opp med korte debattinnlegg og diskusjon. Her stiller stortingspolitikerne Per Olaf Lundteigen (Sp), Ruth Grung (Ap) og statssekretær Lars Andreas Lunde (H) sammen med fungerende direktør Jarle Hammerstad i Virke Dagligvare og senior kommunikasjonsrådgiver Knut Lutnæs i Coop.

15:25 Oppsummering og avslutning

 

Mat & Marked 2021 arrangeres av fagbladene Matindustrien, Dagligvarehandelen, Reiseliv1 og Convenience Magasinene dekker samlet hele mat- og serveringsbransjen.

Mat & Marked er et årlig møtested for aktørene i hele mat- og serveringsbransjen – fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten.

Programmet oppdateres fortløpende, følg med!

Har du spørsmål eller trenger hjelp? Du kan nå oss på telefon  24 077 007 eller abo@medierogledelse.no