Annonse

Nyheter

Virke dagligvare– Grundig om prisdiskriminering

Virke dagligvare berømmer regjeringen for grundig arbeid for å motvirke etableringshindre i dagligvaresektoren, og at konsekvensene av mulige tiltak vurderes grundig.

DLF– Håper statsråden lytter til ekspertene

DLF er svært tilfreds med konklusjonen i ekspertutvalgets rapport om forbud mot prisdiskriminering. Nå ber de statsråden lytte.

Ny rapportAdvarer mot forbud mot prisdiskriminering

Ekspertgruppen som har vurdert om et generelt forbud mot prisdiskriminering kan øke konkurransen i dagligvarebransjen, vender tommelen ned for forslaget.

TobakkFærre røyker, flere snuser

Stadig færre nordmenn røyker, men antallet snusere øker, viser tall fra SSB.

Grüne WocheGrønn Gjødsel vant Bedriftsutviklingsprisen

250.000 kroner, heder og ære. Grønn Gjødsel AS fra Rakkestad vinner Bedriftsutviklingsprisen 2019.

Mat på TVEmilie Nereng på Matkanalen

Tidligere toppblogger og Skal vi danse-deltaker Emilie Nereng kommer med en ny miniserie og Snap Show på Matkanalen. Serien starter på lørdag.

Totalforbudet mot alkohol fikk kriminaliteten til å blomstre i USA

Fredag er det 100 år siden USA innførte totalforbud mot alkohol. Men med forbudet fulgte også en massiv oppblomstring av organisert kriminalitet.

KlimaToro serverer mer mat- og miljøinspirasjon

Nye toro.no ønsker å inspirere nordmenn og hjelpe dem med klimasmarte matvalg.

VirkeGrensehandelen kan bli doblet innen 2030

Fra 2008 til 2019 steg grensehandelen fra 8,9 til 17,6 milliarder kroner. Innen 2030 kan den ha steget til 30 milliarder kroner, ifølge en prognose fra Virke.

Kjøttprodukter inneholdt mer salt enn det som var oppgitt i merkingen

Mattilsynet har fått analysert næringsstoffer og tungmetaller i 24 bestselgende kjøttprodukter. Ni av produktene inneholdt mer salt enn det som var oppgitt på næringsdeklarasjonen.

Algebønder vant Landbrukets innovasjonspris 2020

Landbrukets innovasjonspris 2020 gikk til Folvengaard AS. Gründerne Rolf Olav Gjørven og Dag Hjelle har startet algeproduksjon på eget gårdsbruk.

Kjartan Skjelde og Ikea lanserer vegetarrett

Kjartan og Ikea følger opp suksessen av Kjartans fiskeburger med en ny rett. Denne gang et vegetarisk alternativ.

Flere velger øl uten alkohol

– Hver fjerde nordmann har vurdert å ta en hvit måned og kutte ut all alkohol i januar. Med stadig flere øl uten alkohol på markedet, kan valget bli både enkelt og spennende.

Stor interesse for å selge melkekvoter

– Påmeldingene utgjør til sammen en oppkjøpsmengde på vel 40 millioner liter, så interessen er svært stor, sier seksjonssjef Olav Sandlund i en melding fra Landbruksdirektoratet.

Ny styreleder for Merkur

Wenche Fresvik, avdelingsleder for virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune, blir ny styreleder for Merkur-programmet.

Rekordpris på skrei

Skreisesongen er i gang, og det er rekordpriser på fisken. På Fisketorget i Bergen selges skreiskiver for 399 kroner kiloen.

Solo og Idol jakter på den nye Solo-stemmen

På mandag starter Idol 2020 på TV2, og i år har Idol og Solo inngått et samarbeid. Parallelt med Idol-sendingene jakter Idol og Solo på den nye stemmen til å synge Solo-låta «I go Solo».

Årets Matspire-pris til Juviksild

– Kjære alle sildeelskere, bli med oss og feire den gode norske sildetradisjonen videre! Det jublet Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juvikprodukt på Aukra da Juviksild ble tildelt Matspire-prisen under Det Norske Måltid fredag kveld.

Strinda-elever til topps i Tine MatCup 2020

I en konkurranse med fem andre lag ble det til slutt laget fra Strinda videregående skole som kunne juble aller høyest da vinnerne i Tine MatCup 2020 ble kåret fredag.

Prisdryss over norsk mat og drikke i Stavanger

Midt-Norge stakk av med fire spesialpriser, og resten av prisene fordelte seg over store deler av landet under den 12. finalen i Det Norske Måltid.

Hard matkonkurranse dempet prisveksten i 2019

Ferske tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 1,9 prosent fra november til desember 2019. Priskrig i julen trakk ned prisene.

Omsetningsrekord for Kavli i 2019

Fjoråret endte godt for Kavli. For første gang omsatte næringsmiddelfirmaet for over 400 millioner kroner.

Nedgang for kjøpesentrene i årets siste måned

Omsetningen på kjøpesentrene falt med 2,5 prosent i desember sammenlignet med desember i 2018. Black Week i november får mye av skylden for nedgangen.

Norske lakseoppdrettere saksøkt også i Canada

Canadiere beskylder norske lakseoppdrettere for prissamarbeid og krever nesten 3,4 milliarder i et massesøksmål. Oppdretterne benekter påstandene.

Vant 1,6 millioner på å skylle- og brettekartong

Hele 124 vinnere over hele landet, inkludert åtte barnehager, seks skoler og en speidergruppe, delte på 1,6 millioner kroner fra Returkartonglotteriet 2019.

Knut-Espen Misje og Silje Hanasand melder overgang til Ostehuset

Silje Hanasand går inn som ny daglig leder for Ostehuset Domkirkeplassen og Knut-Espen Misje skal bistå Ostehuset med konseptutvikling og tar over som vinansvarlig.

Videre vekst for Olav Thon Gruppens kjøpesentre

Totalt eier og forvalter Olav Thon Gruppen 79 kjøpesentre i Norge og 12 i Sverige. Av disse forvaltes 18 for eksterne eiere. Omsetningen ved de norske sentrene var totalt 61,5 milliarder kroner i 2019, som er en økning på 1,9 prosent målt mot fjoråret.

Året da kontaktløs betaling ble vanlig

Tall fra Nets og Vipps viser at det ble satt flere nye kortrekorder i løpet av 2019.

Skal servere makteliten restemat

Når NHO inviterer til årsmiddag onsdag, står nedfallsepler og plantebasert taco på menyen.

Hvilke oppskrifter søkte kundene dine mest etter i året som gikk?

Ti på topp lista på Matprat.no viser at nordmenn er glad i de vante, klassiske rettene - og ganske mye kos. Her får du oversikten for de ti mest søkte oppskriftene i 2019.

Halvparten har som nyttårsforsett å endre kostholdet i 2020

– Nå gjelder det å puste med magen og slippe ned skuldrene. Dropp piller, pulver og ekstreme dietter hvis du vil starte året med bedre matvaner. Vanlig mat i fornuftige mengder er faktisk bra nok, sier Ida Berg Hauge i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

Årets ASKO-priser er utdelt

Under ASKO Servering og Norgesgruppens kunde- og leverandørdager, ble Molde Fjordstuer kåret til Årets kunde i sterk konkurranse med Oslo Street Food og Frati Gruppen i Trondheim.

Derfor har verdien av norsk sjømateksport doblet seg

Det har vært en enorm verdivekst i både fiskeri- og havbrukssektoren de siste årene, fra 52,1 milliarder kroner i 2012 til rekordhøye 107,3 milliarder kroner i 2019.

Nordmenn grensehandlet for 2 milliarder i september i fjor

Alkohol, tobakk, brus og søtsaker sto for drøyt halvparten av nordmenns utenlandskjøp på dagsturer til utlandet, fremgår det i en pilotundersøkelse fra SSB.

Circle K-topp overtar Coop Innlandet

Dag Roger Rinde (58) fra Lillehammer er ansatt som ny administrerende direktør i Coop Innlandet. Dag Roger kommer fra stillingen som Vice President for detaljhandel og egne varemerker i Circle K for Europa.

XXL henter ny toppsjef fra Europris

Pål Wibe (52) går fra Europris og blir ny konsernsjef i sportsbutikkjeden XXL.

Tine investerer 800 millioner i Irland – 430 ansatte må gå i Norge

Tine investerer 800 millioner i Irland, mens 430 norske ansatte må gå. Ledelsen sier årsaken er kutt av eksportstøtten for ost, skriver Klassekampen.

Dette er dessertene nordmenn spiste mest av på julaften og nyttårsaften

En undersøkelse fra YouGov på vegne av Hennig-Olsen Is viste at hele 37 prosent av nordmennene foretrakk å spise enten iskrem eller iskake på nyttårsaften.

Norge eksporterte sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder i 2019

Norge eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder kroner i 2019. Det er første gang sjømateksporten har oversteget 100 milliarder.

Premierte kunde med 10.000 kroner

Søndag ble Marte M. Reinertsen trukket som vinner av hovedgevinsten på kr. 10.000 i Rema 1000 Årstaddalens kundelotteri.

Premierte kunde med 10.000

Søndag ble Marte M. Reinertsen trukket som vinner av hovedgevinsten på kr. 10.000 i Rema 1000 Årstaddalens kundelotteri.

Flere bedrifter gikk konkurs i 2019 enn i 2018

3.862 aksjeselskaper gikk konkurs i 2019, ifølge nye tall fra analyseselskapet Experian. Det var en økning på 2,6 prosent sammenlignet med 2018.

Extra Leker mener Coop har kopiert slagordet deres

Leketøyskjeden Extra Leker mener Coop har brutt markedsføringsloven og har klaget inn Coops lavpriskjede Extra til Næringslivets Konkurranseutvalg.

Annenhver bonde lever brannfarlig

Halvparten av alle norske bønder har svake rutiner for å forebygge brann i egen bolig, viser nye tall. Potensialet for bedring er stort, mener fagfolk.

Mann i 20-årene pågrepet etter skyting utenfor Bunnpris i Trondheim

En av de to hovedmistenkte etter skytingen i Ila i Trondheim utenfor Bunnpris-butikk i desember, ble i romjulen pågrepet og siktet i saken.

Nestlé selger seg ned i kjøtt – satser stort på plantebasert

Nestlé har blitt enig om å selge 60 prosent av skinke- og kjøttmerket Herta til spanske Casa Tarradellas.

Markedet for kollagen kan bli enda større

Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.

Kina kjøper igjen soyabønner i USA

Kina har igjen begynt å kjøpe soyabønner i USA etter at en foreløpig handelsavtale ble inngått mellom de to landene.

Stjernekokk tapte rettssak om Michelin-stjerne

Den franske stjernekokken Marc Veyrat mistet én av tre Michelin-stjerner. Da gikk han til sak mot Michelin-guiden. Og tapte.

Varehandelsekspert: – Vi går inn i 2020 med stor usikkerhet

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har gjort det til en hovedoppgave å rydde opp i dagligvarebransjen. Nå venter næringen spent på hva som kommer i 2020.

Over en halv million fikk ikke sin favorittrett på juleaften

22 prosent av de under 30 år skulle ønske de spiste noe annet enn det som stod på middagsbordet på juleaften. Blant alle over 18 år var det 14 prosent som var misfornøyde med julemenyen.

I Oslo vil halvparten kutte forbruket av rødt kjøtt

Halvparten av hovedstadens innbyggere vil spise mindre rødt kjøtt i 2020, viser en undersøkelse fra Nationen. Det er tre ganger så mange som på landsbygda.

Kraftig oppgang i lakseprisen

Fersk laks ble i uke 51 eksportert for 75,05 kroner kiloen, en økning på 9,1 prosent fra uka før. Prisen er nesten 30 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

To personer pågrepet etter ran av Joker-butikk i Oslo

To personer er pågrepet, mistenkt for å stå bak ranet av en Joker-butikk på Holmen i Oslo første juledag.

Tre av de varetektsfengslede i kongekrabbe-saken slipper fri

Tre finnmarkinger slipper ut etter fire ukers varetekt for kongekrabbe-saken. Fengslingsfristen går ut, og påtalemyndigheten har ikke begjært videre fengsling.

Reguleringslageret for sau er tømt

Nortura hadde rundt 20.000 sauer, 620 tonn, på fryselagre på starten av sommeren. Nå er lageret tømt.

Rema 1000 gjenopptar forhandlinger med leverandører

Rema stoppet forhandlingene med leverandørene etter at Konkurransetilsynet avdekket store forskjeller i innkjøpsbetingelsene. Nå starter forhandlingene igjen.

Juletrailer nærmer seg siste stoppested

Den tradisjonsrike juletraileren til Coca-Cola er nesten i mål på årets turné. I dag kom den til Oslo.

80 prosent fornøyde kunder!

Hypermarkedssjef Rune Sivertsen i Obs Haugenstua lovet de ansatte å farge håret i valgfri farge om de hadde 80 prosent fornøyde kunder per 20. desember. I dag kom hårfargen frem.

36,9 prosent økning i julehandelen

Omsetningen i uke 50 var 36,9 prosent høyere enn i uke 49. Likevel er veksten fra uke 49 til 50 mindre enn forventet.

Annonse
Annonse
Annonse