Annonse

Nyheter

Nordmenn drikker stadig mer sukkerfri brus

Det drikkes stadig mer sukkerfri brus her til lands. Andelen sukkerfri brus på det norske markedet er så langt i år på hele 65,7 prosent.

Libero kaller tilbake ammeinnlegg

Ammeinnleggene blir kallet tilbake på grunn av kvalitets- og sikkerhetsproblemer.

Solid overskudd for Reitan

Reitan økte omsetningen med 8,6 milliarder kroner i pandemiåret 2020. Totalt omsatte selskapet for 105,6 milliarder og fikk et overskudd på 5,5 milliarder.

Norske kongereker hos Meny

En helt ny delikatesse har funnet veien til fiskedisken i utvalgte Meny-butikker.

Nærbutikken inngår samarbeid med Too Good To Go

88 Nærbutikken-butikker over hele landet er med i Too Good To Go-appen.

Norges Bondelag får ny leder

Østfoldingen Bjørn Gimming (48) er valgt til ny leder i Norges Bondelag.

Nortura vil ha flere uanmeldte besøk av Mattilsynet

Bøndenes eget selskap, slakterigiganten Nortura, ber Mattilsynet om å komme på flere uvarslede tilsyn hos grisebønder for å avdekke dyrevelferdsbrudd.

Vårruller med oksekjøtt trekkes tilbake

«Vær så god» Vårruller med oksekjøtt 800 gram trekkes tilbake. Produktet inneholder melkeprotein som ikke er deklarert på innholdsfortegnelsen.

Ingvill Størksen er direktør for Virke dagligvare.

Matprisene ned 2 prosent på ett år

De siste 12 månedene har prisene på mat og drikke gått ned med 2 prosent.

Styreendringer i Kavlifondet og Kavli Holding

Dag J. Opedal er valgt til ny styreleder i Kavlifondet og Erik Volden til nytt styremedlem. Helge Leiro Baastad og Lise Hammergren er valgt inn i styret i konsernets morselskap, Kavli Holding AS.

Norges Fiskarlag reagerer på nytt sjømat-utvalg

Lederen i Norges Fiskarlag reagerer på at verken fiskere eller salgslag er representert i utvalget som skal gi råd om sjømatprodukter i Norge.

AdvokatRiksadvokaten er bedt om å se nærmere på NRKs rolle etter svineavsløringer

24 svineprodusenter har bedt Riksadvokaten se nærmere på NRKs rolle etter innbrudd i svinenæringen, skriver Nationen.

Kjøttgiganten JBS betalte millioner i løsepenger etter dataangrep

Det brasilianske kjøttforedlingsselskapet JBS betalte 11 millioner dollar i løsepenger etter dataangrepet forrige uke, får Wall Street Journal opplyst.

Spar lanserer ny reklamefilm

I samarbeid med produksjonsselskapet Schweinhund lanserer Spar og kjøpmann Per Irgens Skjerdal ny kjøpmannspoesi i sin nye film.

Alvorlig tomatvirus påvist i Norge

Et alvorlig og svært smittsomt tomatvirus er for første gang påvist i Norge. Viruset er ikke farlig for mennesker, men spres raskt mellom planter.

Liten nedgang blant arbeidssøkere i Norge

I uke 23 var det registrert 175.733 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det utgjør 6,2 prosent av arbeidsstyrken.

Rekordhøy alkoholomsetning i årets tre første måneder

Det ble solgt 7,2 millioner liter alkohol i første kvartal 2021. Det er en økning på 20,8 prosent fra samme periode året før og ny rekord for et første kvartal.

Dansk dagligvarekjempe dropper «turbokylling»

Danske Salling Group, som står bak kjedene Netto, Føtex Bilka og Salling Super, faser ut den såkalte «turbokyllingen».

Gode tilbud blir viktigere for kundene dine

Norske forbrukere rangerer gunstig pris som det viktigste når de skal velge dagligvarekjede. Beliggenhet er rangert som nummer to, mens gode tilbud tar tredjeplassen.

Dyrevernere og svinebønder anmelder hverandre etter griseavsløringer

Dyrevernorganisasjonen Nettverk for dyrs frihet anmelder 65 svinebønder for brudd på dyrevelferdsloven. Samtidig anmelder bønder aksjonistene for innbrudd.

NorturaVil gå gjennom dyrevelferdsarbeidet

Konsernstyret i Nortura vedtok på et ekstra styremøte mandag å iverksette en intern gjennomgang av den interne oppfølgingen av dyrevelferdsarbeidet i konsernet.

Leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag Kjersti Hoff og leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes under en markering fra bondeorganisasjonene i forbindelse med årets jordbruksoppgjør. Foto: Terje Pedersen | NTB

Bøndene om jordbruksoppgjøret – Ikke overrasket

Frp sikrer flertall for jordbruksoppgjøret og regjeringens tilbud blir stående. – Beklagelig, sier lederen for Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

NHO og Virke jubler for bruskutt

Næringslivet vender tommelen opp for at Frp og regjeringen er enig om å fjerne avgiften på alkoholfrie drikkevarer.

Dyrsku'n i Seljord avlyst for andre år på rad

Arrangørene av den tradisjonelle messen Dyrsku'n i Seljord avlyser for andre år på rad på grunn av usikkerheten knyttet til pandemien.

AnalyseÉn melkebonde skaper 2,4 årsverk

Ifølge en ringvirkningsanalyse Samfunnsøkonomisk Analyse har laget for Tines virksomhet, sørger hver melkebonde for 2,4 arbeidsplasser i Norge.

Senterpartiet går inn for gratis skolemat

Senterpartiet vil innføre et sunt skolemåltid for elever i grunnskolen og videregående skole – uten at det skal kreves betaling.

Norsk Bonde- og SmåbrukarlagMatproduksjonen kan ikke gis bort bit for bit

Norsk Bonde- og Småbrukarlag sier de ikke kan akseptere at norsk matproduksjon gis bort bit for bit i den nye frihandelsavtalen mellom Norge og Storbritannia.

Fortsatt dårlig dyrevelferd hos flere grisebønder

Filmopptak som en gruppe dyrevernsaktivister har gjort på 28 gårder, viser at det fortsatt er dårlig dyrevelferd hos flere grisebønder her i landet.

Coop-sjef Torbjørn Skei trer ut av styret i Coop Norge

Torbjørn Skei, sjef i Coop Midt-Norge, går ut av Coop Norge-styret etter en mediestorm.

Investerer 4,8 milliarder i nytt kjøpesenterselskap

Investorene Petter A. Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner og Christian Ringnes investerer til sammen nær én milliard kroner i et nytt kjøpesenterselskap, Aurora Eiendom AS.

Vedum lover sterkere tollvern

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lover sterkere tollvern i en Ap-Sp-regjering og at bondeinntekten skal opp på industriarbeidernivå.

Vinnerretten i 2019 fra Zawai Briskeby: Poke Classic serveres med marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø, wasabinøtter. Kunden velger selv ris, fullkornsris eller salat som base til retten.

Har du meldt deg på NM i Sunn Fastfood?

Årets konkurranse er straks i gang og påmeldingsfristen er satt til 20. juni, dermed er det fortsatt mulig å melde seg på i kampen om å servere Norges sunneste fastfood-rett. OFG har allerede fått inn påmeldinger og oppfordrer så mange som mulig til å hive seg på i årets konkurranse.

Norske grønnsaker i hyllene

Etter en kald vår kan kundene nå glede seg over flere norske, friske grønnsaker i butikkhyllene. Og det er nå man har mulighet til å sikre seg fersk asparges.

AvgiftsendringDifferensiert sukkeravgift trer snart i kraft

I statsbudsjettet for 2021 vedtok Stortinget at avgiften på alkoholfrie drikkevarer fra 1. juli 2021, skal differensieres etter sukkerinnhold.

UnilTilbakekaller sesamfrø

Unil tilbakekaller to holdbarhetsdatoer Eldorado Økologiske Sesamfrø, fordi produktene inneholder plantevernmiddelet Klorpyrifos.

Her er noen av innlederne under dagskonferansen Mat & Marked 1. september: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Kokken Tor, direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke og daglig leder Ingunn Anstensrud i Den Sort

Bollestad åpner ny matkonferanse

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har takket ja til å åpne dagskonferansen Mat & Marked 1. september.

Ny forsendelse til frøhvelvet på Svalbard

Over 30.000 frøposer ble denne uken sikret i frøhvelvet på Svalbard. Det er den største frødeponeringen siden pandemien ble bekreftet.

Flere dyrehold tatt for regelbrudd

Mattilsynet økte andelen uvarslede dyrevelferdstilsyn i årets fire første måneder. Det er en mulig forklaring på at flere regelbrudd ble avdekket.

Fortsatt vekst for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 8,3 milliarder kroner i mai. Det er en økning på 6 prosent sammenlignet med mai i fjor.

Nordmenn kan trolig dra på handletur til Strømstad og de andre handelsstedene langs svenskegrensa i juni. Foto: Geir Olsen | NTB

Solberg: Harryhandel igjen i juni

Statsminister Erna Solberg (H) sier at fullvaksinerte nordmenn vil kunne begynne å reise til Sverige igjen, uten å gå i karantene, i løpet av juni.

Ny omdømmemåling fra ApelandCoop på topp

Mens Coop befester posisjonen som en av Norges best likte virksomheter, har Bunnpris ikke fått noe omdømmeløft under pandemien.

KåringNorgesmester for fjerde gang

Simo Kristidhi ble lørdag kåret til norgesmester i kaffebrennning. Det er fjerde gang brennemesteren fra Solberg & Hansen stikker av med tittelen, og nå venter VM i Taiwan i november.

NakstadTror nordmenn kan reise på harryhandel igjen i juni

Espen Nakstad tror det blir mulig for nordmenn å reise til Sverige for å handle allerede denne måneden. – Det går i den retningen, sier han.

Kjøttindustrikjempe gjenopptar produksjonen i USA etter dataangrep

Selskapet JBS sier de fleste av kjøttforedlingsgigantens anlegg i USA er tilbake i normal drift fra onsdag etter et dataangrep som Russland mistenkes for.

Nestlé endrer strategi etter usunn-avsløring

Matvaregiganten Nestlé sier de utvikler en ny ernæringsstrategi etter at Financial Times rapporterte om at mesteparten av varene deres er usunne.

Storoppkjøp i Sverige

Axfood kjøper grossistvirksomheten Bergendahls Food og inngår partnerskap med City Gross.

Coop valgte Pricer

Coop Norge har inngått en ny rammeavtale om installering av Pricers digitale hylleforkanter.

8,6 milliarder i økt omsetning i dagligvarebransjen etter stengte grenser

Stans i grensehandelen ga 8,6 milliarder kroner i økt omsetning av drikke, kjøtt, snacks og tobakk i norske dagligvarebutikker og drikkevarer på Vinmonopolet i fjor. Det viser en rapport utarbeidet for Virke.

Tilskudd til opplæring i grøntnæringen

Grøntprodusenter kan nå søke Landbruksdirektoratet om tilskudd til opplæring av arbeidskraft for sesongen 2021.

1. juni er verdens melkedag

Tirsdag 1. juni feires verdens melkedag, og i år er det god grunn til å skåle. Etter flere tiår med fall i forbruket av melk og meieriprodukter i Norge, stiger salget historisk mye.

Stjernedryss over Gårdsost fra Namdalen

The International Taste Institute i Brussel har tildelt Superior Taste Award med to stjerner til Synnøves nye Gårdsost fra Namdalen og til Synnøves Rabagast.

KåringCristobal er Norges hyggeligste kassamann

Cristobal Suero Martinez på Kiwi Lierbyen i Viken er Norges hyggeligste kassamann.

Rekordmange røykere i verden

1,1 milliard mennesker i verden røyker og det er flere enn noensinne, går det fram av en ny rapport.

Nypoteter ventes ei uke ut i juni

Høstingen av norske nypoteter ligger an til å starte 7. juni på Sørlandet, ifølge Landbruksdirektoratet. Samtidig er det bekymring for mangel på høstehjelp.

Jordbær plukket av nordmenn blir dyrere

Årets norske jordbær kan bli dyrere enn vanlig. Årsaken er at de er plukket av nordmenn som bruker mer tid på å plukke jordbær enn utenlandske sesongarbeidere.

Hard kamp om butikkjobber under pandemien – men nå kan det være slutt

Over 100.000 søkte på 578 utlyste stillinger hos Kiwi i løpet av fjoråret, men når svenskegrensen åpnes står mange i fare for å miste jobbene sine

Kutter 280 tonn ny plast årlig 

Nå kommer Bendit Smoothies  fra Bama i ny drakt og i flasker av 100 prosent resirkulert plast. Det skal spare miljøet for 280 tonn ny plast, og minske CO2-utslippet med over 30 prosent.

Glacio-konsernet har kjøpt Göteborgs Fryshus AB. Foto: Glacio

Glacio går inn det svenske frysemarkedet

Glacio-konsernet har kjøpt Göteborgs Fryshus, og satser nå også i det svenske markedet.

Q-MeierieneNytt eksperiment skal kurere «datoskrekk»

Kan datoskrekk kureres? I sitt nyeste «datoeksperiment» utfordrer Q-Meieriene fire forbrukere til å møte «best før»-frykten ansikt til ansikt.

Nedgang for dagligvarebransjen i april

Omsetningsvolumet i detaljhandelen steg med 0,3 prosent fra mars til april, men dagligvarebransjen opplevde nedgang.

Annonse
Annonse
Annonse