Annonse
– Våre dagligvarekjeder har større sammenlignbar vekst enn våre konkurrenter i alle markedssegmenter, sier konsernsjef Runar Hollevik.

Norgesgruppen passerte 100 milliarder i 2020

– Norgesgruppens hovedprioriteringer i 2020 har vært å sikre stabil matforsyning til hele Norge, å sikre trygg handel for våre kunder og en trygg arbeidsplass for våre ansatte. Jeg vil gjerne takke alle våre ansatte og samarbeidspartnere for en fantastisk innsats i en krevende arbeidssituasjon og våre kunder for at de har overholdt smittevernreglene og bidratt til en trygg handel i butikk, sier konsernsjef Runar Hollevik i en pressemelding.

Totalt hadde konsernet driftsinntekter på 101,5 milliarder kroner, en økning på over 10 milliarder kroner fra året før, da omsetningen var på 90,5 milliarder.

– Omsetningsveksten i 2020 gjorde det mulig for oss å drive mer effektivt, og har gitt oss muligheten til å holde prisveksten nede gjennom priskutt mot kundene i flere runder. Vi hadde også muligheten til å ansette flere medarbeidere. I desember 2020 hadde vi 3000 flere medarbeidere enn i desember 2019, sier Hollevik.

Ifølge årsrapporten omsatte Kiwi for 46,3 milliarder kroner. Meny omsatte for 21,3 milliarder kroner. Joker og Spar omsatte for henholdsvis 8,3 milliarder og 14,5 milliarder kroner. 

– Våre dagligvarekjeder har større sammenlignbar vekst enn våre konkurrenter i alle markedssegmenter. Det viser at de leverer på det som er viktigst for kundene og dermed styrkes fremtiden også for våre om lag 950 selvstendige kjøpmenn, sier Hollevik.

Annonse
Annonse