Nyheter

Produktsjef Anne Merete Samnøen viser frem det nye rømmebegeret fra Q-Meieriene som har 30 prosent mindre plast og et nytt design.

Q-Meieriene sparer 75 tonn plast på nytt rømmebeger

Q-Meieriene kutter plast fra et av sine mestselgende produkter. Endringen på 15 millioner rømmebegre vil spare miljøet for 75 tonn plast i året.

Publisert Sist oppdatert

– Vi jakter hele tiden innovative løsninger for emballasje. Nå lanserer vi et nytt og klimasmart rømmebeger med 30 prosent mindre plast, som også gjør det enklere å redusere matsvinn, sier produktsjef Anne Merete Samnøen i en pressemelding.

I tillegg til et nytt utseende, har meieriet tilført måleriller på innsiden av rømmebegeret.

– Vi har fått tilbakemelding på at folk ønsker å se hvor mye rømme som er igjen i begeret til enhver tid. Med disse rillene blir innholdet mer tilgjengelig og praktisk når man skal lage mat, sier Samnøen.

Johannes Daae, utviklingssjef i Grønt Punkt Norge, sier han gjerne vil se mer av slike løsninger på markedet.

– Vi i Grønt Punkt Norge synes det er fantastisk når firmaer som Q-Meieriene står på for å kontinuerlig minimere emballasjemengden. Å redusere emballasjen med hele 30 prosent, og fortsatt klare å ivareta matkvaliteten, redusere matsvinn og samtidig sørge for både gjenbrukbarhet og gjenvinnbarhet - det er innovasjon på sitt beste.


Powered by Labrador CMS