Nyheter

Restaurantbransjen er den som er blant de hardest rammede som følge av koronarestriksjonene, viser tall fra Brønnøysundregistrene. Illustrasjonsfoto: Frank May, NTB scanpix

100 restauranter har gått konkurs som følge av koronarestriksjoner

Restaurantbransjen er blant de hardest rammede av koronakrisen. Sammenlignet med samme tid i fjor er konkursøkningen på over 72 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Siden landet «stengte» 12. mars har 100 restauranter gått konkurs. Det viser tall fra Brønnøysundregistrene onsdag ettermiddag.

For kokk og restauranteier Henrik Henriksen gikk en av hans restauranter, Taco Republica, konkurs i mars. Samtidig driver han og partneren spisestedet Ben Reddik videre.

– Vi må tenke på kostnader hele tiden, vi kan ikke lenger sløse, vi må bruke hver eneste krone fornuftig for å overleve. Bransjen er truet på livet slik det står nå, sier Henriksen til E24.

De neste ukene skal mange selskaper betale feriepenger til sine ansatte og utsatt moms til staten. Selv om mange restauranter nå har fått lov til å åpne dørene igjen, går mange fremdeles en usikker fremtid i møte.

– Jeg tror det kommer en kraftig konkursøkning, muligens i midten av juni, i forbindelse med utbetaling av feriepenger. For én ting er å oversitte forfall på momsinnbetalingen, men man utsetter ikke feriepengeutbetaling dersom man ikke har likviditet, sier Nils Holger Koefoed i Ro Sommernes advokatfirma til avisen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS