Høsten 2021 flyttes samtlige ansatte fra Bama Dagligvare over til NorgesGruppens selskap Asko. De fleste steder er selskapene allerede samlokalisert.

 

500 ansatte flyttes fra Bama til Asko

Publisert: 15. oktober 2020 kl 10.34
Oppdatert: 15. oktober 2020 kl 10.37

Bama Dagligvare er et selskap i Bama Gruppen som leverer ferske produkter til kjedene i NorgesGruppen. Både Bama og NorgesGruppen har i mange år samarbeidet om å tilby forbrukerne frukt og grønt av høy kvalitet for å øke forbruket av sunne og ferske varer.

Flytter ansatte, terminal og lager

– Vi har lang historie med å tilpasse oss kundenes behov, og vi ønsker alltid å finne gode løsninger i samarbeid med kundene våre. Bama Dagligvare fortsetter som eget selskap i Bama Gruppen, men terminal- og lagerstruktur flyttes over til Asko som dermed overtar eierskap til varene ved levering til Asko-lagrene. Asko vil ha ansvar for videre logistikk og distribusjon fram til butikk. Bama Dagligvare skal fortsatt ha ansvar for marked, kategoriutvikling og salg, sier Rune Flaen, administrerende direktør i Bama Gruppen i en pressemelding.

Bama Dagligvare og Asko er allerede samlokalisert de fleste steder i landet, og det er Asko som i dag i stor grad transporterer varer mellom lager og butikk for Bama. Samtlige ansatte i Bama Dagligvare, som utfører lignende logistikkfunksjoner, vil overføres til det lokale Asko-selskapet.

– Endringen innebærer at i overkant av 500 dyktige ansatte, fordelt på ti avdelinger i hele landet, vil få ny arbeidsgiver. Arbeidssted og oppgaver blir for mange imidlertid ganske likt som i dag. Vi skal sammen med Asko i tiden som kommer sørge for at prosessen blir så god og ryddig som mulig for de involverte, sier Flaen.

 Utover endring av driftsfunksjonen skal dagens samarbeidsform videreføres med mål om å opprettholde og fortsatt styrke fokus på ferskhet og kvalitet, til beste for forbrukerne.

Initiativ fra NorgesGruppen

Det er NorgesGruppen som har tatt initiativet til endringen.

– Vi ønsker blant annet bedre utnyttelse av ressurser på tvers av funksjoner og avdelinger, og et IT-system som gir lavere utviklingskostnader og mer nøyaktige prognoser, sier Tore Bekken, administrerende direktør i Asko.

Han ser fram til å ønske frukt- og grønt-medarbeiderne i Bama Dagligvare velkommen til Asko.

– Dette er en av de viktigste varegruppene, og nå styrker vi samspillet ytterligere i tett samarbeid med kjedene regionalt og butikk, sier Bekken.

Endringen er planlagt gjennomført høsten 2021. Konkurransetilsynet er orientert. Prosessen foregår i dialog med tillitsvalgte. 

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb