Annonse
Direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) mener dagens merking av for eksempel brød kan være villedende for mange forbrukere. Foto: iStock | Arne Kongsnes
Direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) mener dagens merking av for eksempel brød kan være villedende for mange forbrukere.  Foto: iStock | Arne Kongsnes  

Bakerne vil ha bedre merking av brød

– Jeg er urolig for at brød som er laget med utgangspunkt i importert halvfabrikata, lettstekt eller deig, og varmet eller stekt i butikk eller bakeri, merkes som lokalt og kortreist. Mange produkter, som brød, selges som kortreist og norsk, selv om deigen er importert som halvfabrikata fra utlandet. Vi mener dette må merkes på produktene slik at forbruker får riktig informasjon til å ta sine egne valg, sier direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) til Matindustrien.

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (165,- eks mva). Første mnd kr
1,-
Prøv nå — ingen bindingstid
Allerede abonnent?
Annonse
Annonse