Annonse
Etter å ha vært stengt siden 19. september, åpner Bamas salatfabrikk på Lierstranda onsdag. Foto: Bama
Etter å ha vært stengt siden 19. september, åpner Bamas salatfabrikk på Lierstranda onsdag.  Foto: Bama

Bamas salatfabrikk åpner igjen onsdag

Gjenåpningen etter koronautbruddet skjer i tett dialog med lokale helsemyndigheter, verneombud og tillitsvalgte.

15 ansatte ved fabrikken er bekreftet smittet.

Karantenetid varierer

– Ansatte som kommer tilbake på jobb skal være friske, ha negativ test og være ferdig med karantenen på ti dager, sier administrerende direktør i Bama Industri i en pressemelding.

Alle som var på jobb i perioden mandag 14. til og med lørdag 19. september ble i forrige uke tatt ut i karantene, og har gjennomført testing. Karantenen regnes fra ti dager etter siste mulige smittekontakt. Det medfører at avslutningen på karantenen varierer fra person til person.

Kommuneoverlegen i Lier uttalte i en pressemelding fredag 25. september at BAMA kan gjenoppta produksjonen så snart karantenen er over.

Trygt og forsvarlig

– VI har hatt ekstraordinære tiltak og retningslinjer på plass i fabrikken siden mars. Nå blir disse ytterligere forsterket. Det handler om strengere adgangskontroll, enda hyppigere desinfeksjon, avstand og segregering samt økt bruk av digital kommunikasjon, sier Beyer.

Fabrikken gjennomfører grundig opplæring av alle ansatte.

– Den vil foregå i små grupper. De ansatte vil også få retningslinjene oversatt til sitt eget morsmål og tett oppfølging i tiden fremover.

Ikke full kapasitet

Salatfabrikken starter med produksjon av salater, babyleaf, begersalater og grønnsaksprodukter. Det vil være noe redusert kapasitet i starten.

Ifølge helsemyndighetene og Mattilsynet er det ingenting som tyder på at korona smitter via mat eller emballasje. Smitteoverføring overvåkes av forskere og myndigheter. På verdensbasis er det ingen kjente tilfeller av smitte via mat eller emballasje. 

 

Annonse
Annonse