Nyheter

Utenlandske står for mye av jordbærplukkingen på norske jorder. I år kan det bli flest nordmenn, dersom reisebegrensningene fortsetter. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Ber myndighetene legge til rette for innhøsting uten utenlandske arbeidere

Mange utenlandske sesongarbeidere blir nektet utreise fra hjemlandet sitt som følge av koronautbruddet. Nå må grønnsaksprodusentene bruke norsk arbeidskraft.

Publisert Sist oppdatert

– Forberedelser til sesongen er i gang flere steder, og innhøstingen av tomater og agurk i drivhus har nå startet opp. Behovet for sesongarbeidskraft vil øke uke for uke etter hvert som aktiviteten i grøntnæringen stiger framover. Situasjonen kan skape et prekært behov for arbeidskraft, sier administrerende direktør Elisabeth Morthen i Gartnerhallen, som organiserer over 1.000 norske frukt- og grøntprodusenter, i en pressemelding.

Gartnerhallen ber nå regjeringen om å legge til rette for at ledige studenter og permitterte kan benyttes i norsk matproduksjon i vår.

Gartnerhallen og grossisten Bama forsikrer samtidig om at de i dag har god tilgang på frukt, grønnsaker, bær og poteter i Norge.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS