Nyheter

Flertallet i Næringslivets konkurranseutvalg mener Coops Bak & stek er i strid med markedsføringsloven § 30.

Coop felt for å ha etterlignet emballasjen til Mills

Mills fikk medhold av Næringslivets konkurranseutvalg, som konkluderte med at Coops margarin Bak & stek er en ulovlig etterlikning av Mills sitt produkt Melange.

Publisert Sist oppdatert

Mills er glade for å få støtte av Næringslivets konkurranseutvalg.

– Melange er en velkjent merkevare som har vært på det norske markedet i over 100 år. Vi har ment at Coops Bak & stek har vært en ulovlig etterlikning som utnytter vår langvarige innsats i markedet, og dette blir nå støttet av utvalget. I uttalelsen blir designet fra Coop beskrevet som «en kritikkverdig etterlikning», sier informasjonssjef Kjersti Johannessen i Mills til Dagligvarehandelen.

Seks av syv medlemmer i utvalget mener Bak & stek er i strid med markedsføringsloven § 30 om etterligning av produkter. Flertallet skriver i sin begrunnelse at det ikke er enerett på bruk av farger som er årsaken til fellelsen.

«Det er muligheter for å anvende samme fargekombinasjon, men fortsatt adskille produktet ved å velge annen element- og fargefordeling, andre mønstre og tillegge godt synlig adskillende elementer».

Coop er overrasket over at flertallet i utvalget mener produktet Bak & stek ligner for mye på Melange.

– Det eneste som ligner er vel fargene. Det har uansett aldri vært Coops intensjon å etterligne. Samtidig forstår vi godt at Mills er bekymret for konkurransen fra vårt produkt, ettersom Bak og stek er av høy kvalitet og samtidig er overlegent billigere enn deres eget produkt, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop Norge.

Nå forventer Mills at Coop følger konklusjonen fra utvalget, og trekker produktet med sitt nåværende utseende fra markedet.

– Vi vil håndtere dette i dialog med Coop, sier Johannessen.

– Vi skal nå diskutere hva vi gjør og om vi eventuelt gjør noen justeringer som imøtekommer utvalgets anbefalinger, sier Takle Friis.

Powered by Labrador CMS