Nyheter

Årets dagpengeutbetalinger kommer ikke med feriepenger. Det rammer mange permitterte og arbeidsledige. Foto: Halvard Alvik, NTB

Dagpengemottakere kan gå glipp av feriepenger neste år

Frp sier torsdag nei til å gjeninnføre ordningen der dagpengemottakere får opptjent feriepenger. Regjeringen avviklet ordningen i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Det skjer når arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget torsdag avgir sin innstilling i saken. Forslaget er fremmet av Rødt og støttet av de rødgrønne partiene.

Frp, som lenge har vært imot ordningen, har bekreftet at de torsdag stemmer imot.

– Vi mener det samme som tidligere, sier komitéleder Erlend Wiborg (Frp) til Fri Fagbevegelse.

Bjørnar Moxnes i Rødt understreker at dette vil ramme mange som nå står uten jobb.

– Det haster å sikre feriepengene til de arbeidsledige. Hvis ikke, vil flere hundre tusen mangle penger til mat og regninger neste sommer. De som har vært ledig lengst, vil miste inntil en hel månedslønn. Det er altså ikke snakk om å reise på ferie eller ikke, men å ha penger til faste utgifter, sier han i en epost til NTB.

– Regjeringa må ta hensyn til de mange hundre tusen familiene som rammes av et kraftig kutt i inntekt neste sommer. De må lytte til fagbevegelsen og snu i tide, legger han til.

Også LO-leder Hans Christian Gabrielsen er kritisk, opplyste han i en pressemelding 7. oktober, sendt i forbindelse med forslaget til neste års statsbudsjett. Gabrielsen mener kuttingen av feriepenger til dagpengemottakere er blant ordningene som fører til økte forskjeller i Norge.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS