Nyheter

Dagligvarebutikkene melder om at kundene har vært flinke til å spre handlingen utover, sånn at det ikke har vært for mange i butikkene på samme tid. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix

Dugnaden er ikke over – husk handlevettreglene

Samfunnet åpner gradvis, men dugnaden for å holde koronasmitten unna er ikke over. − Både kunder og ansatte i dagligvarebutikkene har tatt smittevernregler på alvor. Det må vi fortsette med.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Dagligvarebutikkene har satt i verk strenge smitteverntiltak, slik at det er trygt for kunder og ansatte å være i butikken. Smitteverntiltakene er alt fra strenge krav til vasking og hygiene, til plexiglass foran kassene og tiltak for å sørge for minst en meter avstand. Det er fortsatt begrensninger på hvor mange kunder som kan være inne i de minste butikkene samtidig.

Foto Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

− Smittevernsdugnaden er ikke over. Vi må fortsatt følge handlevettreglene. Ta hensyn til andre kunder og ansatte gjennom å holde avstand. Vask hendene, både før og etter handelen. Ikke ta på varer du ikke har tenkt å kjøpe, og betal helst kontaktløst om du kan, sier Størksen i en pressemelding.

Dagligvarebutikkene melder om at kundene har vært flinke til å spre handlingen utover, sånn at det ikke har vært for mange i butikkene på samme tid.

− Husk å planlegge 17.mai-handelen godt. Ta gjerne med varer for venner og familie som er syke, eller som av andre grunner ikke kan handle selv. Vi må fortsatt bidra til koronadugnaden, også i butikken, avslutter Størksen.

Powered by Labrador CMS