Nyheter

Administrerende direktør i Reitan Handel, Ole Robert Reitan, og Gunhild Stordalen, grunnlegger og arbeidende styreleder i Eat.

Eat og Reitan i partnerskap

Reitan Handel inngår et samarbeid med Eat i forbindelse med deres arbeid opp mot neste års FN-toppmøte om sunn og bærekraftig mat.

Publisert Sist oppdatert

Hensikten med samarbeidet er å jobbe for en omlegging av det globale matsystemet for å oppnå 1,5-gradersmålet i Parisavtalen og FNs bærekraftsmål.

– I lys av vårt mandat og arbeid mot FNs mat-toppmøte i 2021, ser Eat det som avgjørende å mobilisere ulike typer aktører i matsystemet. Reitan-systemet har imponert meg ved å sette bærekraft høyt på agendaen. De var tidlig ute med løsninger for økt dyrevelferd, å bekjempe matsvinn og redusere bruk av plast. Vi gleder oss til å bidra med kunnskap inn i deres arbeid med å tilby forbrukerne sunne og bærekraftige valgmuligheter, sier Gunhild Stordalen, Eats grunnlegger og arbeidende styreleder, i en pressemelding.

Eat og Reitan Handels strategiske samarbeidsavtale innebærer deling av ekspertise som skal bidra til bærekraftige løsninger i Norge, men har også en global dimensjon. Reitan Handels innspill blir viktige for Eats arbeid med privat sektor frem mot FN-toppmøtet neste høst.

– Reitan Handel vil bidra til å sette sunn og bærekraftig mat på agendaen både hjemme og i verden. Med fokus på kvalitetsmat, emballasjebruk, matsvinn og bøndenes rolle i økosystemet ønsker vi å sørge for at vi gjør vårt og mer til for å nå bærekraftsmålene innen 2030. Det er viktig å arbeide for at Eats forskningsbaserte forslag blir til handling, sier administrerende direktør i Reitan Handel, Ole Robert Reitan og fortsetter:

– Gjennom samarbeidsavtalen vil Eats løsninger for mer bærekraftige matsystemer kunne bli satt ut i livet. Samtidig vil vi få ta del i den globale matsamtalen som Eat inviterer til gjennom forskningsinnsikt, internasjonale samtaler med andre mataktører om vår rolle i matsystemet, sier Reitan.

Det er forventet at 2021 blir et avgjørende år for verdens matsystem. I oktober neste år skal det første FN-toppmøtet om mat finne sted, og Gunhild Stordalen er utnevnt av FNs visegeneralsekretær Amina Mohammed til å lede arbeidet knyttet til å skape etterspørsel etter sunn og bærekraftig mat og redusere matsvinn.

– Målet er å bygge en bevegelse for endring av verdens matsystem som kan fortsette å vokse lenge etter at toppmøtet er over. Allerede nå ser vi at Norge og Norden har en mulighet til å bli verdensledende i skiftet mot sunn og bærekraftig mat. Her har dagligvarehandelen med Rema og Reitan-systemet i spissen en sentral rolle å spille. Det økende salget av plantebaserte proteinalternativer bekrefter at nordmenns matvaner er i endring, sier Stordalen.

Powered by Labrador CMS