Gjengen hos Matsentralen Vestland opplever stadig økende etterspørsel etter mat til vanskeligstilte. Daglig leder Monica R-M Fuhr (andre f.v.) sammen med ansatt Åge Nilssen (helt til høyre) og frivillige Julie, Bjørn og Solomon. Foto: Matsentralen.

Nyheter

Èn million fra Kavli til Matsentralen Vestland i 2020

Hele overskuddet fra Kavli-produkter deles ut til gode formål som Matsentralen. I en tid der stadig flere i Norge trenger mathjelp, gjør midlene fra Kavli det mulig å sikre videre drift av Matsentralen.

Publisert Sist oppdatert

Med overskuddet fra Kavli har Kavlifondet bidratt til etablering av åtte matsentraler i Norge. I april delte Matsentralene ut mat tilsvarende 720.000 måltider, noe som gir en økning på 72 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Avhengig av gode støttespillere

Ifølge daglig leder for Matsentralen Vestland, Monica R-M Fuhr, er tildelingen fra Kavlifondet med på å muliggjøre arbeidet de gjør.

– Matsentralene er avhengig av gode støttespillere for at vi skal kunne drive vårt arbeid. For Matsentralen Vestland har tildelingen fra Kavlifondet bidratt til å sikre sentralens videre drift. Vi opplever en stadig økende etterspørsel etter mat til vanskeligstilte og vårt fokus fremover blir derfor å videreutvikle sentralen, slik at vi kan hjelpe enda flere mennesker og bidra til at matsvinnet i fylket reduseres ytterligere, sier Fuhr i en pressemelding.

I fjor omfordelte Matsentralen Vestland mer enn 400 tonn overskuddsmat til 16 kommuner i fylket.

– De gjør en strålende innsats både for vanskeligstilte mennesker, mat og miljø. Som en lokal aktør i matvarebransjen er det ekstra fint for oss i Kavli å kunne bidra til kampen mot matsvinn gjennom bred støtte både til Matsentralen her i vest og andre Matsentraler i hele landet, sier administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim i en melding.

Økning etter korona

Cristiano Aubert er styreleder i Matsentralen Norge. Han forteller om betydelig økning i pågangen siden midten av mars.

– Ser man på snittet for de siste ti ukene, fra uke 12 til 22, har vi en 24 prosent økning i mengde mat delt ut sammenlignet med månedene før koronautbruddet. Det er en heftig vekst, sier han.

Powered by Labrador CMS