Annonse
Meny-sjef Vegard Kjus (til venstre) sammen med to av brødrene Freberg fra Hvasser Asparges, Bernt og Edvart.  Hvasser Asparges er en av de fire finalistene i kåringen av Årets lokalmatgründer. Foto: Michael Johnsen | Meny
Meny-sjef Vegard Kjus (til venstre) sammen med to av brødrene Freberg fra Hvasser Asparges, Bernt og Edvart.  Hvasser Asparges er en av de fire finalistene i kåringen av Årets lokalmatgründer.  Foto: Michael Johnsen | Meny  

Fire kan bli Årets lokalmatgründer

Årets lokalmatgründer er en pris som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping. Konkurransen skal finne den beste gründeren innen lokalmat og entreprenørskap, og er et samarbeid mellom Meny, Hanen og Dyrsku’n.

Blant rundt 30 nominerte virksomheter, har juryen valgt ut fire finalister:

Vinneren offentliggjøres under Dyrsku’n 11.-13.- september. Avstemningen skal starte i august.

Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Vitenparken NMBU og Brim Explorer, og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøp Agri, Geir Helge Espedalen, daglig leder for Dyrsku’n og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder Hanen.

LES MER | Den hvite matskatten fra Hvasser Asparges er på plass i butikken

Gir oppmerksomhet

I 2019 gikk Ostebygda til topps:

– Vi fikk en stor porsjon motivasjon, og mye på grunn av at det nå er «noen andre» som har anerkjent oss. Vi er ydmyke og takknemlige for all den oppmerksomheten dette ga oss, og har valgt å bruke den til å bli enda bedre og utvikle oss enda mere sammen som Ostebygda. Og la det være klinkende klart: oppmerksomhet kan det bli omsetning av, sier Pål Knutsson Medhus i Ostebygda.

Startet i 2015

Prisen ble delt ut første gang i 2015. Her er de tidligere vinnerne:

 

Annonse
Annonse